Toskańska zupa fasolowa

0 0
Toskańska zupa fasolowa

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Składniki

Ilość porcji:
Cebula: 1 duża
Czosnek: 4 ząbki
Oliwa z oliwek: 3 łyżki
Marchew: 1 sztuka
Ziemniaki: 4 sztuki
Liście laurowe: 2 sztuki
Ziele angielskie: 2 sztuki
Bulion warzywny: 1 litr
Pomidory: 1 puszka
Oregano: 1 łyżeczka
Bazylia: 1/2 łyżeczki
Tymianek: 1/2 łyżeczki
Pieprz i sól: do smaku
Biała fasola: 1 puszka
Szpinak: 3 garści
Dodatkowo
Roślinna śmietana: do podania
Bazylia i pietruszka: do podania

Odpicowana włoska zupa fasolowa, rodem ze słonecznej Toskanii.

  • Serves 4
  • Medium

Ingredients

  • Dodatkowo

Share

Pyszna, gęsta i sycąca… Taka właśnie jest toskańska zupa fasolowa. Treściwa przez warzywa, ziemniaki i białą fasolę, podana z kleksem roślinnej śmietanki i obsypana ziołami. Ta zupa jest prawdziwym SZTOSEM!

Toskańska zupa fasolowa

Oczywiście ile kucharzy i kucharek, to tyle samo znajdzie się sposobów wykonania i wariacji na temat dzisiejszej zupy, która ma swoje korzenie we Włoszech. Nie zmienia to jednak faktu, że ta wersja jest moim zdaniem najlepsza. Lubisz zupy którymi można się najeść? Toskańska zupa fasolowa jest dla Ciebie!

Sprawdź również inne zupy w podobnym stylu:

Toskańska zupa fasolowa

[Ocena: 5]




Składniki

Ilość porcji:
Cebula: 1 duża
Czosnek: 4 ząbki
Oliwa z oliwek: 3 łyżki
Marchew: 1 sztuka
Ziemniaki: 4 sztuki
Liście laurowe: 2 sztuki
Ziele angielskie: 2 sztuki
Bulion warzywny: 1 litr
Pomidory: 1 puszka
Oregano: 1 łyżeczka
Bazylia: 1/2 łyżeczki
Tymianek: 1/2 łyżeczki
Pieprz i sól: do smaku
Biała fasola: 1 puszka
Szpinak: 3 garści
Dodatkowo
Roślinna śmietana: do podania
Bazylia i pietruszka: do podania

Wykonanie

1
Gotowe

Pokrój cebulę w kostkę, a czosnek posiekaj. W dużym garnku rozgrzej oliwę i przesmaż je przez 5 minut.

2
Gotowe

Do garnka dodaj marchewkę pokrojoną w półksiężyce, ziemniaki pokrojone w kostkę, liście laurowe, ziele angielskie i smaż przez kolejne 5 minut.

3
Gotowe

Wlej bulion, pomidory, wsyp przyprawy i gotuj do momentu, aż ziemniaki zrobią się miękkie. Dodaj fasolę i szpinak, gotuj jeszcze przez 1-2 minuty.

4
Gotowe

Toskańska zupa fasolowa jest już gotowa, przelej ją do miseczek, udekoruj śmietanką i posiekanymi ziołami. Smacznego!

Konrad Budzyk

Jestem autorem bloga Blendman.pl jak i przepisów. Jeśli masz jakieś pytania, po prostu napisz do mnie. Postaram się odpowiedzieć jak najszybciej.

Ksiązką hummusy i pasty - Konrad Budzyk
previous
Hummusy i Pasty
Hummus paprykowy - hummus z pieczoną papryką
next
Hummus paprykowy
Ksiązką hummusy i pasty - Konrad Budzyk
previous
Hummusy i Pasty
Hummus paprykowy - hummus z pieczoną papryką
next
Hummus paprykowy
Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
0
Masz pytanie? Spodobał Ci się przepis? Skomentuj!x
()
x