Ingredients
-
300g Pieczarki
-
100g Brązowy ryż
-
1 puszka Ciecierzyca1 szklanka ugotowanej
-
2 sztuki Ogórki kiszone
-
1/2 sztuki Cebula czerwona
-
100g Wegański majonez
-
1/2 pęczka Pietruszka (zielona)
-
2 łyżki Olej
-
do smaku Pieprz czarny
Sałatka z pieczarkami
Jestem tragicznym zakupoholikiem. Tym razem obkupiłem się w pieczarki z myślą, że będę robił zupę, tofucznicę i jaglanicę… wszystko. Wiecie, jak się skończyło? Przez kilka dni leżakowały, ale niestety im to nie sprzyja tak jak winu, więc byłem zmuszony coś szybko wymyślić. Stwierdziłem, że najbardziej trafiona będzie sałatka z pieczarkami skąpana w majonezie z fasoli. Oczywiście inny majonez również się nada, ale ja akurat jego miałem.
Wyszły cudowne cudowności. Pyszna sałatka, od której ciężko się oderwać. Po pierwszej spróbowanej łyżce stwierdziłem, że nie będę wyliczał od razu jej kaloryczności, bo pewnie zacznę sobie wydzielać mniejsze porcje, co będzie przykre biorąc pod uwagę jej smak. Jest też opcja, że zacząłbym płakać nad nadmiarem zjedzonych kalorii, bo pochłonąłem Wszystko na raz… Czasami lepiej nie wiedzieć i cieszyć się chwilą.
Zobacz również pozostałe przepisy na sałatki
Składniki
Pieczarki:: 300g | |
Brązowy ryż:: 100g | |
Ciecierzyca:: 1 puszka | |
Ogórki kiszone:: 2 sztuki | |
Cebula czerwona:: 1/2 sztuki | |
Wegański majonez:: 100g | |
Pietruszka (zielona):: 1/2 pęczka | |
Olej:: 2 łyżki | |
Pieprz czarny:: do smaku |
Wykonanie
1
Gotowe
|
|
2
Gotowe
|
|
3
Gotowe
|
Wyśmienita 🙂 choć ja zrobiłam z kaszą pęczak , bo akurat na nią miałam ochotę 😉
Zacna sałatka 🙂
Chętnie zutylizuję od czasu do czasu pieczarki w ten sposób
Mega szybka i bardzo smaczna