Jak upiec paprykę

Jak upiec paprykę

Składniki

Ilość porcji:
Papryka czerwona : 1 sztuka

Zadajesz sobie pytanie, jak upiec paprykę? W tym wpisie znajdziesz instrukcję krok po kroku jak to zrobić i na co zwracać uwagę. Powodzenia!

Składniki

Share

Jak upiec paprykę

Pieczona papryka, świetnie sprawdza się na kanapkach, w sosach, jako dodatek do sałatek lub w pastach. Ja uwielbiam hummus przygotowywaną z pieczoną papryką… Przepyszny! Robi się ją bardzo prosto, tylko trzeba pamiętać o jednej ważnej rzeczy… naprawdę musi być mocno przypalona – tylko wtedy będziemy mogli ją oskórować jak Hannibal swoje ofiary. Wielu ludzi zadaje sobie, a raczej internetowi pytaniejak upiec paprykę. Jest to naprawdę banalnie proste zadanie i w tym wpisie chcę Was tego nauczyć.

Upieczona papryka nadaje się do mrożenia, jak i wekowania, dlatego w sezonie warto obkupić się w jej większą ilość i zrobić sobie zapasy.

[Ocena: 5]




Składniki

Ilość porcji:
Papryka czerwona : 1 sztuka

Wykonanie

1
Gotowe
30 min

Rozgrzej piekarnik do 200 stopni Celsjusza. Paprykę przekrój na pół i pozbądź się nasionek (jak na zdjęciu). Blaszkę wyłóż papierem do pieczenia i ułóż paprykę. Wstaw blaszkę do piekarnika i piecz do momentu mocnego przypalenia.

2
Gotowe

Paprykę zaraz po wyjęciu z piekarnika wrzuć do reklamówki, zawiąż i odstaw do przestygnięcia. Po około 30 minutach możesz otworzyć, wyciągnąć paprykę i obrać ją ze skórki - powinna sama pięknie schodzić.

Poprzedni
Ciasto z ananasem
Jak upiec czosnek
Następny
Jak upiec czosnek




Ciasto z ananasem
Jak upiec czosnek
Jak upiec czosnek
Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments