Jak upiec paprykę

Jak upiec paprykę

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Składniki

Ilość porcji:
Papryka czerwona:: 1 sztuka

Nutritional information

100g
Porcja
28
Kalorie
1.3g
Białko
0.5g
Tłuszcz
6.6g
Węgl.
2g
Błonnik

Zadajesz sobie pytanie, jak upiec paprykę? W tym wpisie znajdziesz instrukcję krok po kroku jak to zrobić i na co zwracać uwagę. Powodzenia!

  • 30 min
  • Serves 1
  • Easy

Ingredients

Share

Jak upiec paprykę

Pieczona papryka, świetnie sprawdza się na kanapkach, w sosach, jako dodatek do sałatek lub w pastach. Ja uwielbiam hummus przygotowywaną z pieczoną papryką… Przepyszny! Robi się ją bardzo prosto, tylko trzeba pamiętać o jednej ważnej rzeczy… naprawdę musi być mocno przypalona – tylko wtedy będziemy mogli ją oskórować jak Hannibal swoje ofiary. Wielu ludzi zadaje sobie, a raczej internetowi pytaniejak upiec paprykę. Jest to naprawdę banalnie proste zadanie i w tym wpisie chcę Was tego nauczyć.

Upieczona papryka nadaje się do mrożenia, jak i wekowania, dlatego w sezonie warto obkupić się w jej większą ilość i zrobić sobie zapasy.

[Ocena: 4.7]




Składniki

Ilość porcji:
Papryka czerwona:: 1 sztuka

Wykonanie

1
Gotowe
30 min

Rozgrzej piekarnik do 200 stopni Celsjusza. Paprykę przekrój na pół i pozbądź się nasionek (jak na zdjęciu). Blaszkę wyłóż papierem do pieczenia i ułóż paprykę. Wstaw blaszkę do piekarnika i piecz do momentu mocnego przypalenia.

2
Gotowe

Paprykę zaraz po wyjęciu z piekarnika wrzuć do reklamówki, zawiąż i odstaw do przestygnięcia. Po około 30 minutach możesz otworzyć, wyciągnąć paprykę i obrać ją ze skórki - powinna sama pięknie schodzić.

Konrad Budzyk

Jestem autorem bloga Blendman.pl jak i przepisów. Jeśli masz jakieś pytania, po prostu napisz do mnie. Postaram się odpowiedzieć jak najszybciej.

previous
Ciasto z ananasem
Jak upiec czosnek
next
Jak upiec czosnek
previous
Ciasto z ananasem
Jak upiec czosnek
next
Jak upiec czosnek
Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments

Moje propozycje

0
Masz pytanie? Spodobał Ci się przepis? Skomentuj!x
()
x