Ciasteczka kokosowe

Ciasteczka kokosowe

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Składniki

Ilość porcji:
Wiórki kokosowe:: 65g
Banan:: 1
opcjonalnie czekolada, suszone owoce lub na co tylko masz ochotę

Nutritional information

1
Porcja
127
Kalorie
1g
Białko
10g
Tłuszcz
12g
Węglowodany

Ciasteczka kokosowe, które są łatwe w zrobieniu? Czemu nie?! Te ciasteczka kokosowe składają się tylko z 2 składników i nawet dziecko sobie z nimi poradzi.

  • 20 min
  • Serves 4
  • Medium

Ingredients

  • opcjonalnie czekolada, suszone owoce lub na co tylko masz ochotę

Share

Prosty przepis na ciasteczka kokosowe

ciasteczka kokosoweNa pewno tak jak ja wiecie jak to jest, gdy złapie Was błogie lenistwo i jednocześnie ochota na coś słodkiego. Niestety, przez tą pierwszą bestyję to nawet nie chce nam się pośladków ruszyć w stronę najbliższego sklepu, a co dopiero siedzieć w kuchni i kombinować. Na szczęście jest rozwiązanie tego problemu, a są nim… ciasteczka kokosowe z 2 składników!

Uwaga! Ciastka należy zjeść jeszcze ciepłe lub zaraz po przestygnięciu, ponieważ następnego dnia już nie są takie fajne w smaku i teksturze. Myślę jednak, że dla większości z Was zjedzenie tych kilku ciasteczek nie będzie większym problemem, prawda? 🙂

Dużym plusem jest to, że są bardzo proste w przygotowaniu, więc nawet dziecko by sobie poradziło z ich zrobieniem. W końcu te ciasteczka kokosowe są specjalnie wymyślone dla leniwych, więc nie mogą być skomplikowane.

Ciastka kokosowe – jakieś dodatki?

Wykonując przepis na ciasteczka kokosowe, opcjonalnie możesz dodać np. czekoladę. Bardzo fajnie będzie współgrała z kokosem i bananem. Innych połączeń nie testowałem, ale zapewne dodatek suszonego ananasa czy innego egzotycznego owocu również będzie dobrym pomysłem.

 

[Ocena: 4.8]




Składniki

Ilość porcji:
Wiórki kokosowe:: 65g
Banan:: 1
opcjonalnie czekolada, suszone owoce lub na co tylko masz ochotę

Wykonanie

1
Gotowe

Piekarnik ustaw na 180 stopni.
Wszystkie (aż 2) składniki umieść w malakserze i miksuj przez kilka chwil. Chodzi o to, żeby banany i wiórki się dobrze połączyły. Jeśli nie masz malaksera, spróbuj to zrobić blenderem ręcznym lub nawet widelcem. O ile zdecydujesz się na dodatek czekolady lub innych dodatków, to teraz jest na to czas. Wsyp je do powstałej masy i wmieszaj za pomocą łyżki.

2
Gotowe

Blachę wyłóż papierem do pieczenia.
Z powstałej masy formuj ciasteczka (ja po prostu wycinałem, tak jak pierniczki, za pomocą szklanki) i układaj je na blaszce.

3
Gotowe

Wstaw blachę do piekarnika i piecz przez 15-20 minut lub do momentu, gdy ciasteczka będą miały złoty kolor.

Konrad Budzyk

Jestem autorem bloga Blendman.pl jak i przepisów. Jeśli masz jakieś pytania, po prostu napisz do mnie. Postaram się odpowiedzieć jak najszybciej.

Wegańska pasta bezrybna przepis
previous
Pasta bezrybna
Przepis na naleśniki z pieczarkami
next
Naleśniki z pieczarkami
Wegańska pasta bezrybna przepis
previous
Pasta bezrybna
Przepis na naleśniki z pieczarkami
next
Naleśniki z pieczarkami
Subscribe
Powiadom o
guest
24 komentarzy
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Marta

Uwielbiam je 🙂

Sylwia

Wyglądają super! Ile wyszło Ci ciasteczek z tej porcji?

Frida

Czy banan powinien byc bardzo dojrzaly?

Frida

Ja nie moglam tego “ciasta” w ogole rozwalkowac. Tobilam kuleczki i je splaszczalam. Bardzi dobre wyszly!

Dzieki!

ida

czy wiórki kokosowe są zdrowe?

Anonim

Są zdrowe ale uwaga, bardzo kaloryczne, więc racja- z umiarem. Pozdrawiam

Joanna

Może nie wyglądają tak pięknie jak Twoje ale zaskakująco dobre . Tak mało składników a smak rewelacyjny 🙂 Następnym razem poleję czekoladą 🙂

Aneta

Wyszły przepysznie 🙂

basia

właśnie wstawiłam je do piekarnika bo naszła mnie ochota na słodkie 🙂 super przepis bo jest bg i łatwy w wykonaniu 😉

Kasia

Jaka ciastka maja strukturę? Gumowatą?

Anna

Pachną obłednie 🙂

Moje propozycje

24
0
Masz pytanie? Spodobał Ci się przepis? Skomentuj!x
()
x