Ciasteczka kokosowe

Ciasteczka kokosowe

Składniki

Ilość porcji:
Wiórki kokosowe : 65g
Banan : 1
opcjonalnie czekolada, suszone owoce lub na co tylko masz ochotę

Ciasteczka kokosowe, które są łatwe w zrobieniu? Czemu nie?! Te ciasteczka kokosowe składają się tylko z 2 składników i nawet dziecko sobie z nimi poradzi.

Składniki

  • opcjonalnie czekolada, suszone owoce lub na co tylko masz ochotę

Share

Prosty przepis na ciasteczka kokosowe

Na pewno tak jak ja wiecie jak to jest, gdy złapie Was błogie lenistwo i jednocześnie ochota na coś słodkiego. Niestety, przez tą pierwszą bestyję to nawet nie chce nam się pośladków ruszyć w stronę najbliższego sklepu, a co dopiero siedzieć w kuchni i kombinować. Na szczęście jest rozwiązanie tego problemu, a są nim… ciasteczka kokosowe z 2 składników!

Uwaga! Ciastka należy zjeść jeszcze ciepłe lub zaraz po przestygnięciu, ponieważ następnego dnia już nie są takie fajne w smaku i teksturze. Myślę jednak, że dla większości z Was zjedzenie tych kilku ciasteczek nie będzie większym problemem, prawda? 🙂

Dużym plusem jest to, że są bardzo proste w przygotowaniu, więc nawet dziecko by sobie poradziło z ich zrobieniem. W końcu te ciasteczka kokosowe są specjalnie wymyślone dla leniwych, więc nie mogą być skomplikowane.

Ciastka kokosowe – jakieś dodatki?

Wykonując przepis na ciasteczka kokosowe, opcjonalnie możesz dodać np. czekoladę. Bardzo fajnie będzie współgrała z kokosem i bananem. Innych połączeń nie testowałem, ale zapewne dodatek suszonego ananasa czy innego egzotycznego owocu również będzie dobrym pomysłem.

 

[Ocena: 4.6]




Składniki

Ilość porcji:
Wiórki kokosowe : 65g
Banan : 1
opcjonalnie czekolada, suszone owoce lub na co tylko masz ochotę

Wykonanie

1
Gotowe

Piekarnik ustaw na 180 stopni.
Wszystkie (aż 2) składniki umieść w malakserze i miksuj przez kilka chwil. Chodzi o to, żeby banany i wiórki się dobrze połączyły. Jeśli nie masz malaksera, spróbuj to zrobić blenderem ręcznym lub nawet widelcem. O ile zdecydujesz się na dodatek czekolady lub innych dodatków, to teraz jest na to czas. Wsyp je do powstałej masy i wmieszaj za pomocą łyżki.

2
Gotowe

Blachę wyłóż papierem do pieczenia.
Z powstałej masy formuj ciasteczka (ja po prostu wycinałem, tak jak pierniczki, za pomocą szklanki) i układaj je na blaszce.

3
Gotowe

Wstaw blachę do piekarnika i piecz przez 15-20 minut lub do momentu, gdy ciasteczka będą miały złoty kolor.

Wegańska pasta bezrybna przepis
Poprzedni
Pasta bezrybna
Przepis na naleśniki z pieczarkami
Następny
Naleśniki z pieczarkami




Wegańska pasta bezrybna przepis
Pasta bezrybna
Przepis na naleśniki z pieczarkami
Naleśniki z pieczarkami
Subscribe
Powiadom o
guest
23 komentarzy
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Marta

Uwielbiam je 🙂

Sylwia

Wyglądają super! Ile wyszło Ci ciasteczek z tej porcji?

Frida

Czy banan powinien byc bardzo dojrzaly?

Frida

Ja nie moglam tego “ciasta” w ogole rozwalkowac. Tobilam kuleczki i je splaszczalam. Bardzi dobre wyszly!

Dzieki!

ida

czy wiórki kokosowe są zdrowe?

Joanna

Może nie wyglądają tak pięknie jak Twoje ale zaskakująco dobre . Tak mało składników a smak rewelacyjny 🙂 Następnym razem poleję czekoladą 🙂

Aneta

Wyszły przepysznie 🙂

basia

właśnie wstawiłam je do piekarnika bo naszła mnie ochota na słodkie 🙂 super przepis bo jest bg i łatwy w wykonaniu 😉

Kasia

Jaka ciastka maja strukturę? Gumowatą?

Anna

Pachną obłednie 🙂