Indyjska zupa z boczniakami i jarmużem

0 0
Indyjska zupa z boczniakami i jarmużem

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Składniki

Ilość porcji:
Cebula: 1 duża
Por: 1 mały
Czosnek: 3 ząbki
Olej: 2 łyżki
Boczniaki: 250g
Biała fasola: 1 puszka
Tandoori Masala: 3 łyżeczki
Ziemniaki: 500g
Bulion: 1,5 litra
Pomidory: 1 puszka
Jarmuż: 100g
Pieprz i sól: do smaku

Aromatyczna i sycąca zupa, której przygotowanie zajmie Ci zaledwie kilka chwil!

  • Serves 4
  • Medium

Ingredients

Share

Oj jak ja lubię zupy, którymi mogę się najeść… Duża ilość smakowitych składników pływających swobodnie w zupie oraz odpowiednia ilość aromatycznych przypraw, to gwarancja udanego obiadu! Sycąca, bogata w smaki i aromaty rodem z Indii… Zupa z boczniakami i jarmużem, to pozycja obowiązkowa do ugotowania.

Indyjska zupa z boczniakami i jarmużem

Do przygotowania dzisiejszej zupy użyłem Tandoori Masala. Jest to mieszanka przypraw pochodząca rodem z kuchni indyjskiej oraz arabskiej. Znajdziesz w niej m.in. kmin, cynamon, goździki, kardamon, gałkę muszkatołową, imbir, kozieradkę, liście laurowe, kolendrę, paprykę oraz pieprz. Jak widzisz jest to miks naprawdę wielu niesamowicie aromatycznych przypraw, które REWELACYJNIE wzbogacają niejedno danie. Naprawdę warto zapolować na nią w sklepie, ale jeśli definitywnie nie masz do niej dostępu, to ewentualnie możesz ją zastąpić popularniejszą Garam Masala.

Jeśli lubisz dania w takim klimacie, to koniecznie sprawdź również ostatnio umieszczone na blogu wegańskie samosy z ciasta francuskiego, do których również możesz użyć Tandoori Masala lub Garam Masala. Świetna jest również tajska zupa Tom Kha oraz wegańskie flaczki z boczniaków. Zobacz również pozostałe wegańskie przepisy, których baza systematycznie rośnie… Tyle pyszności, a doba ma tylko 24h… Czas zakasać rękawy i zabrać się za gotowanie dzisiejszej zupy z boczniakami!

Pikantna zupa z boczniakami i jarmużem

[Ocena: 4.9]

Składniki

Ilość porcji:
Cebula: 1 duża
Por: 1 mały
Czosnek: 3 ząbki
Olej: 2 łyżki
Boczniaki: 250g
Biała fasola: 1 puszka
Tandoori Masala: 3 łyżeczki
Ziemniaki: 500g
Bulion: 1,5 litra
Pomidory: 1 puszka
Jarmuż: 100g
Pieprz i sól: do smaku

Wykonanie

1
Gotowe

Cebulę pokrój w kostkę, pora w półksiężyce, a czosnek posiekaj. Rozgrzej olej w garnku i smaż je na średnim ogniu przez 3-4 minuty.

2
Gotowe

Boczniaki pokrój w dużą kostkę i dorzuć do garnka, smaż kolejne 3 minuty. Po tym czasie dorzuć przepłukaną fasolę, wsyp mieszankę przypraw Tandoori Masala, dodaj pokrojone w kostkę ziemniaki, wlej bulion, pomidory i gotuj przez 15 minut, aż ziemniaki zrobią się miękkie.

3
Gotowe

Do zupy dodaj jarmuż (bez łodyg), gotuj jeszcze przez 2 minuty i dopraw do smaku. Smacznego!

Konrad Budzyk

Ciasto francuskie z brzoskwiniami i budyniem
previous
Ciasto francuskie z brzoskwiniami i budyniem
Kotlety z batata - przepis na burgery z batata - wegańskie kotlety ze słodkich ziemniaków
next
Kotlety z batata
Ciasto francuskie z brzoskwiniami i budyniem
previous
Ciasto francuskie z brzoskwiniami i budyniem
Kotlety z batata - przepis na burgery z batata - wegańskie kotlety ze słodkich ziemniaków
next
Kotlety z batata
Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
0
Masz pytanie? Spodobał Ci się przepis? Skomentuj!x