• Home
  • Makaron w sosie pomidorowym z cukinią i kaparami

Makaron w sosie pomidorowym z cukinią i kaparami

0 0
Makaron w sosie pomidorowym z cukinią i kaparami

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Składniki

Ilość porcji:
Makaron: 100g
Cukinia: 1 mała
Cebula: 1/2 sztuki
Czosnek: 1 ząbek
Olej spod suszonych pomidorów: 2 łyżki
Kapary: 2 łyżki
Oliwki: U mnie kalamata 8 sztuk
Suszone pomidory: 4 sztuki
Passata: 250g
Oregano: duża szczypta
Bazylia: duża szczypta
Pieprz i sól: do smaku

Cukinia i pomidory suszone, to składniki które bardzo lubię wykorzystywać w kuchni. Mam nadzieję, że Ty również ;)

  • 20 minut
  • Serves 1
  • Medium

Ingredients

Share

Makaron w sosie pomidorowym z cukinią i kaparami

Patrząc na regał w mojej kuchni, ciężko nie zauważyć wielu rodzai makaronów. Do dzisiejszego dania użyłem makaronu, którego nazwy nawet nie będę się trudził wypowiadać ani przepisywać, ale… możesz użyć dowolnego jaki masz, ponieważ tutaj sos jest najważniejszy i to on robi robotę. Makaron w sosie pomidorowym z cukinią i kaparami, to szybkie danie, które po prostu wymiata!

Makaron w sosie pomidorowym… a może w jakimś innym sosie?

Na blogu mam kilka bardzo fajnych propozycji na makarony. Ostatnio przygotowałem makaron z boczniakami, który okazał się być hiciorem. Poza tym gorąco polecam wegańskie spaghetti bolognese, makaron z groszkiem czy sałatkę makaronową. Jeśli lubisz zielone warzywa, to makaron ze szpinakiem i brokułami z pewnością jest dla Ciebie. Jak widzisz, znajdziesz u mnie kilka fajnych propozycji na dania z makaronem. Już niedługo kolejne przepisy, więc wchodź na bloga regularnie 🙂

[Ocena: 0]




Składniki

Ilość porcji:
Makaron: 100g
Cukinia: 1 mała
Cebula: 1/2 sztuki
Czosnek: 1 ząbek
Olej spod suszonych pomidorów: 2 łyżki
Kapary: 2 łyżki
Oliwki: U mnie kalamata 8 sztuk
Suszone pomidory: 4 sztuki
Passata: 250g
Oregano: duża szczypta
Bazylia: duża szczypta
Pieprz i sól: do smaku

Wykonanie

1
Gotowe

Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

W międzyczasie rozgrzej na patelni olej, pokrój cukinię w półksiężyce, cebulę w kostkę, a czosnek posiekaj. Wrzuć wszystko na rozgrzany olej i smaż około 5 minut co jakiś czas mieszając.

2
Gotowe

Dodaj pozostałe składniki, wymieszaj i gotuj kolejne 5 minut. Po tym czasie dodaj ugotowany makaron, porządnie wymieszaj, dopraw do smaku i... gotowe!

Konrad Budzyk

Jestem autorem bloga Blendman.pl jak i przepisów. Jeśli masz jakieś pytania, po prostu napisz do mnie. Postaram się odpowiedzieć jak najszybciej.

previous
Curry z cukinią i ciecierzycą
next
Wegański paprykarz szczeciński
previous
Curry z cukinią i ciecierzycą
next
Wegański paprykarz szczeciński
Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
0
Masz pytanie? Spodobał Ci się przepis? Skomentuj!x
()
x