Pasta z wędzonego tofu

0 0
Pasta z wędzonego tofu

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Składniki

Ilość porcji:
Cebula: 1 duża
Czosnek: 2 ząbki
Olej: 4 łyżki
Cukier: 1/2 łyżeczki
Sól: szczypta
Tofu wędzone: 180g
Sos sojowy: 1 łyżka
Sok z cytryny: 1 łyżka
Płatki drożdżowe: 1 łyżka
Pieprz i sól: do smaku

Nie masz pomysłu na śniadanie? Ukręć domową pastę kanapkową!

  • Serves 1
  • Medium

Ingredients

Share

Pasta z wędzonego tofu

Klasyczna, delikatna, gładka, o wspaniałym wędzonym aromacie… po prostu PYSZNA wegańska pasta kanapkowa z tofu wędzonego i smażonej cebuli.

Pasta z wędzonego tofu idealnie sprawdzi się na świeżym pieczywie, w towarzystwie np. ogórka kiszonego, pomidora i posiekanego szczypiorku. Możesz do niej upiec domowe bułki pszenne, bajgle lub moje ulubione podpłomyki z patelni.

Jeśli lubisz robić domowe smarowidła, to sprawdź koniecznie moją książkę pt. „HUMMUSY I PASTY„. Znajdziesz w niej dziesiątki inspiracji!

Przepis na wegańską pastę na kanapki

[Ocena: 4.7]

Składniki

Ilość porcji:
Cebula: 1 duża
Czosnek: 2 ząbki
Olej: 4 łyżki
Cukier: 1/2 łyżeczki
Sól: szczypta
Tofu wędzone: 180g
Sos sojowy: 1 łyżka
Sok z cytryny: 1 łyżka
Płatki drożdżowe: 1 łyżka
Pieprz i sól: do smaku

Wykonanie

1
Gotowe

Na patelni rozgrzej olej, wrzuć pokrojoną w kostkę cebulę, posiekany czosnek, cukier oraz sól. Smaż na średnim ogniu przez 5 minut lub do momentu zeszklenia.

2
Gotowe

W kielichu blendera usmażoną cebulę oraz wszystkie pozostałe składniki. Zblenduj na gładką pastę. Przechowuj w lodówce. Smacznego!

Konrad Budzyk

Sałatka z brokułem i prażonym słonecznikiem
previous
Sałatka z brokułem i prażonym słonecznikiem
Puree ziemniaczane z cebulką
next
Puree ziemniaczane z cebulką
Sałatka z brokułem i prażonym słonecznikiem
previous
Sałatka z brokułem i prażonym słonecznikiem
Puree ziemniaczane z cebulką
next
Puree ziemniaczane z cebulką
Subscribe
Powiadom o
guest
10 komentarzy
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Ilona

Rewelacja 😊robiłam już 3 razy za każdym razem daję odrobinę przypraw (papryka wędzona lub ostra) – przepyszna pasta – na stałe wchodzi do jadłospisu 😊

Konrad Budzyk

Super, bardzo mi miło! 🙂

Ilona

Eksperyment dzisiejszy😆 nigdzie nie było tofu wędzonego… wzięłam naturalne i płaską łyżeczkę papryki wędzonej. Super, tak naprawdę smak niewiele się różni. Pozdrawiam

Konrad Budzyk

Super, bardzo mi miło, że z tofu naturalnym również smakowało 🙂

Ola

Ta pasta jest przeprzepyszna, robię ja już z dziesiąty raz, częstuje znajomych i tez zachwalają, prosząc o przepis. To taka prosta a jak smaczna pasta na kanapki, brawo👍😆

Konrad Budzyk

Super, bardzo mi miło, że pasta z wędzonego tofu Ci posmakowała! 🙂

Klaudia

Przepyszna wyszła! 😋

Agnieszka

Przepyszna pasta, do tego prosta i szybka w wykonaniu. Staly punkt w moim menu, tak jak i wiele przepisów z tej strony 🙂

Konrad Budzyk

Bardzo mi miło 🙂

Monika

Mam pytanie o płatki drożdżowe, czy one są konieczne w tym przepisie? Można je czymś zastąpić lub pominąć?

10
0
Masz pytanie? Spodobał Ci się przepis? Skomentuj!x