Składniki
- 100g Kasza jaglana
- 250ml Mleko roślinne
- 1 sztuka Banan
- 1 łyżka Olej
Sos
- 1 łyżka Tahini
- 2 łyżki Miód / Syrop klonowy
- 2 łyżki Sok z cytryny
Jaglanka z bananem
Dawno nie było u mnie kaszy jaglanej na śniadanie. O ile wcześniej codziennie potrafiłem się nią zajadać, to nagle bez przyczyny odwidziała mi się i zacząłem wcinać gofry. Po kilkudziesięciu śniadaniach bez jaglanki postanowiłem do niej wrócić i tym razem zawitała jaglanka z bananem, bo tak samo jak było w przypadku ciasta bananowego bezglutenowego, banany mi się po prostu zwyższały. Dobrze, że z konieczności ich zużycia powstało coś tak pysznego.
Jaglanka z bananem, czyli rewia smaku
Myślę, że użycie smażonych bananów i sosu na bazie tahini to ciekawa i miła dla podniebienia odskocznia. Teraz mam ogromne zapasy m.in. kaszy jaglanej, więc pewnie w najbliższym czasie znowu coś z niej wykombinuję, ale tym razem może na wytrawnie, jak np. jaglanica czy kasza jaglana ze szpinakiem.
Składniki
Kasza jaglana : 100g | |
Mleko roślinne : 250ml | |
Banan : 1 sztuka | |
Olej : 1 łyżka | |
Sos | |
Tahini : 1 łyżka | |
Miód / Syrop klonowy : 2 łyżki | |
Sok z cytryny : 2 łyżki |
Wykonanie
1 Gotowe | |
2 Gotowe |
ojoj wiesz co dobre 😀 kasza jaglana z tahiną i syropem klonowym to moje ulubione połączenie!