Fasolka z zasmażką

0 0
Fasolka z zasmażką

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Składniki

Ilość porcji:
Fasolka szparagowa:: 500g
Siemię lniane:: 3 łyżki
Olej:: 2 łyżki
Sól:: 1/2 łyżeczki
Pieprz czarny:: szczypta
Papryka ostra:: szczypta
Czosnek granulowany:: 1/2 łyżeczki

Nutritional information

100g
Porcja
91
Kalorie
3.3g
Białko
6.7g
Tłuszcz
6.9g
Węgl.
1.6g
Błonnik

Prosty i zdrowy przepis na fasolkę z zasmażką? Ten jest bezglutenowy i posmakuje każdemu! Fasolka z zasmażką, to świetna opcja zarówno solo jak i do obiadu.

  • 15 min
  • Serves 5
  • Easy

Ingredients

Share

Fasolka z zasmażką

Fasolka z zasmażką to klasyka, która mi kojarzy się raczej z czymś średnio dietetycznym. Wpadłem na pomysł jednak, żeby zrobić zdrową i przy okazji bezglutenową opcję fasolki z zasmażką. Zazwyczaj używa się do jej przygotowania masła i bułki tartej, ale nie w tym przypadku…

Fasolka z zasmażką

Od dziadków dostałem siatę fasolki szparagowej z ich własnego ogródka, dlatego z wielkim smakiem ją zajadam. Chcąc przygotować ją tak, jak babcia zawsze to robiła, już prawie poszedłem do sklepu po bułkę tartą, gdy wpadłem na genialnie prosty, ale też zarazem niecodzienny pomysł, żeby użyć… siemienia lnianego. W końcu zmielony jest prawie identyczny jak bułka tarta, zwłaszcza ten złoty.

[Ocena: 2]

Składniki

Ilość porcji:
Fasolka szparagowa:: 500g
Siemię lniane:: 3 łyżki
Olej:: 2 łyżki
Sól:: 1/2 łyżeczki
Pieprz czarny:: szczypta
Papryka ostra:: szczypta
Czosnek granulowany:: 1/2 łyżeczki

Wykonanie

1
Gotowe

Fasolkę ugotuj, odcedź i osusz. W garnku rozgrzej olej, podsmaż chwilkę zmielone siemię lniane i dodaj pozostałe składniki, łącznie z fasolką. Smaż 5-10 minut lub do momentu aż zasmażka na fasolce będzie chrupiąca.

Konrad Budzyk

Cukinia faszerowana soczewicą
previous
Cukinia faszerowana soczewicą
Jaglanka z bananem
next
Jaglanka z bananem
Cukinia faszerowana soczewicą
previous
Cukinia faszerowana soczewicą
Jaglanka z bananem
next
Jaglanka z bananem
Subscribe
Powiadom o
guest
4 komentarzy
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
BlizejNatury.net

No ba… My stosujemy lekko uprażony sezam biały 😉
Ale ten pomysł na pewno też wypróbujemy, mniam…

Konrad Budzyk

Ooo sezam tez super!

Sylwia

:O Genialny pomysł!

Sylwia

Genialny pomysł! Smakuje świetnie.

4
0
Masz pytanie? Spodobał Ci się przepis? Skomentuj!x