Fasolka z zasmażką

Fasolka z zasmażką

Składniki

Ilość porcji:
Fasolka szparagowa : 500g
Siemię lniane : 3 łyżki
Olej : 2 łyżki
Sól : 1/2 łyżeczki
Pieprz czarny : szczypta
Papryka ostra : szczypta
Czosnek granulowany : 1/2 łyżeczki

Prosty i zdrowy przepis na fasolkę z zasmażką? Ten jest bezglutenowy i posmakuje każdemu! Fasolka z zasmażką, to świetna opcja zarówno solo jak i do obiadu.

Składniki

Share

Fasolka z zasmażką

Fasolka z zasmażką to klasyka, która mi kojarzy się raczej z czymś średnio dietetycznym. Wpadłem na pomysł jednak, żeby zrobić zdrową i przy okazji bezglutenową opcję fasolki z zasmażką. Zazwyczaj używa się do jej przygotowania masła i bułki tartej, ale nie w tym przypadku…

Fasolka z zasmażką

Od dziadków dostałem siatę fasolki szparagowej z ich własnego ogródka, dlatego z wielkim smakiem ją zajadam. Chcąc przygotować ją tak, jak babcia zawsze to robiła, już prawie poszedłem do sklepu po bułkę tartą, gdy wpadłem na genialnie prosty, ale też zarazem niecodzienny pomysł, żeby użyć… siemienia lnianego. W końcu zmielony jest prawie identyczny jak bułka tarta, zwłaszcza ten złoty.

Ocen: 0 Średnia: 0]

Składniki

Ilość porcji:
Fasolka szparagowa : 500g
Siemię lniane : 3 łyżki
Olej : 2 łyżki
Sól : 1/2 łyżeczki
Pieprz czarny : szczypta
Papryka ostra : szczypta
Czosnek granulowany : 1/2 łyżeczki

Wykonanie

1
Gotowe

Fasolkę ugotuj, odcedź i osusz. W garnku rozgrzej olej, podsmaż chwilkę zmielone siemię lniane i dodaj pozostałe składniki, łącznie z fasolką. Smaż 5-10 minut lub do momentu aż zasmażka na fasolce będzie chrupiąca.

Możesz to zrobić na kilka sposobów:

Lub po prostu skopiuj link
Cukinia faszerowana soczewicą
Poprzedni
Cukinia faszerowana soczewicą
Jaglanka z bananem
Następny
Jaglanka z bananem
Cukinia faszerowana soczewicą
Cukinia faszerowana soczewicą
Jaglanka z bananem
Jaglanka z bananem

4
Dodaj komentarz

avatar
Zdjęcia i obrazki
 
 
 
3 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
SylwiaKonrad BudzykBlizejNatury.net Recent comment authors
  Subscribe  
najnowszy najstarszy oceniany
Powiadom o
BlizejNatury.net
Gość

No ba… My stosujemy lekko uprażony sezam biały 😉
Ale ten pomysł na pewno też wypróbujemy, mniam…

Sylwia
Gość
Sylwia

:O Genialny pomysł!

Sylwia
Gość
Sylwia

Genialny pomysł! Smakuje świetnie.