Wiosenny Buddha Bowl z ryżem i tofu

Wiosenny Buddha Bowl z ryżem i tofu

Składniki

Ilość porcji:
Sos chrzanowy z jogurtem : Do polania
Sałata strzępiasta : 6 liści
Ryż : 100g
Tofu : 1 kostka
Marchewka : 1 mała
Rzodkiewka : 3 sztuki
Ogórek : 1/2 sztuki
Kapusta czerwona : garść
Pomidorki koktajlowe : 10 sztuk
Por : do ozdoby

Buddha Bowl w wiosennym wydaniu. Bogactwo warzyw, ryż, tofu i sos chrzanowy z jogurtem, który dopełnia całości. Nie czekaj i spróbuj!

Składniki

Share

Przepis na wiosenny Buddha Bowl z ryżem i tofu

Mamy wiosnę, tak więc i typowo wiosenne śniadanie musi wlecieć na mój stół. Gdy myślę wiosna, mam przed oczami kolorowe warzywa, a w nosie czuję chrzan. Ten wiosenny Buddha Bowl, to istne odzwierciedlenie mojej wiosny. Miska różności wypełniona po brzegi, skąpana w sosie chrzanowym z jogurtem.

Czy sos chrzanowy jest obowiązkowy?

Zdaję sobie sprawę z tego, że nie każdy go lubi. Jeśli chcesz go czymś zastąpić, to może być to Twój ulubiony sos sałatkowy lub nawet oliwa.

Wiosenny Buddha Bowl z ryżem i tofu

[Ocena: 4.7]




Składniki

Ilość porcji:
Sos chrzanowy z jogurtem : Do polania
Sałata strzępiasta : 6 liści
Ryż : 100g
Tofu : 1 kostka
Marchewka : 1 mała
Rzodkiewka : 3 sztuki
Ogórek : 1/2 sztuki
Kapusta czerwona : garść
Pomidorki koktajlowe : 10 sztuk
Por : do ozdoby

Wykonanie

1
Gotowe

Ugotuj ryż. W międzyczasie pokrój warzywa, tak jak lubisz najbardziej. Poniżej masz moją propozycję.

2
Gotowe

Poukładaj wszystko ładnie w miseczce, polej sosem i zajadaj!

Naleśniki zapiekane z warzywami pod beszamelem
Poprzedni
Naleśniki zapiekane z warzywami pod beszamelem
Zapiekanka ziemniaczana z boczniakami
Następny
Zapiekanka ziemniaczana z boczniakami




Naleśniki zapiekane z warzywami pod beszamelem
Naleśniki zapiekane z warzywami pod beszamelem
Zapiekanka ziemniaczana z boczniakami
Zapiekanka ziemniaczana z boczniakami
Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments