Składniki
- 1 sztuka Burak
- 3 łyżki Woda
Sos
- 1 garść Maliny
- 1 ząbek Czosnek
- 1 łyżeczka Musztarda
- 1 łyżeczka Ocet balsamiczny
- 1 łyżeczka Olej
- 1/2 łyżeczki Tymianek
- do smaku Sól
- do smaku Pieprz czarny
Spaghetti z buraka
Buraki są świetne – oczywiście warzywa a nie ludzie – bo kosztują grosze, są zdrowe i można z nich zrobić naprawdę wiele ciekawych rzeczy. Dla mnie hitem ostatnich miesięcy były kopytka z buraka, koktajl z buraka oraz sałatka z pieczonym burakiem. Dzisiaj natomiast mam dla Was coś niecodziennego, pysznego i równie prostego w przygotowaniu, jak powyższe propozycje… spaghetti z buraka! Nawet powiedziałbym, że makaron z buraka wymaga mniej roboty, bo nie trzeba nic piec. Wystarczy mieć spiralizer i można działać. O tym, gdzie go kupić i jaki wybrać, wspomniałem we wpisie “Makaron z warzyw – spiralizer, temperówka czy obieraczka?“.
Składniki
Burak : 1 sztuka | |
Woda : 3 łyżki | |
Sos | |
Maliny : 1 garść | |
Czosnek : 1 ząbek | |
Musztarda : 1 łyżeczka | |
Ocet balsamiczny : 1 łyżeczka | |
Olej : 1 łyżeczka | |
Tymianek : 1/2 łyżeczki | |
Sól : do smaku | |
Pieprz czarny : do smaku |
Wykonanie
1 Gotowe | |
2 Gotowe |