Ryż z cukinią

0 0
Ryż z cukinią

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Składniki

Ilość porcji:
Biały ryż:: 100g
Bulion warzywny:: 400ml
Cebula czerwona:: 1/2 sztuki
Czosnek:: 2 ząbki
Olej:: 1 łyżka
Cukinia:: 250g 1 średnia
Tymianek:: 2 łyżeczki
Skórka z cytryny:: z 1 sztuki
Sól:: do smaku
Pieprz czarny:: do smaku
Do podania
Wegański parmezan:: do podania

Nutritional information

1
Porcja
486
Kalorie
10.3g
Białko
11.1g
Tłuszcz
90g
Węgl.
5.8g
Błonnik

Nie masz czasu lub ochoty, żeby godzinami przygotowywać obiad? Nie martw się, bo w 15 minut przygotujesz pyszny ryż z cukinią!

  • 15 min
  • Serves 1
  • Easy

Ingredients

  • Do podania

Share

Ryż z cukinią

Bardzo często molestujecie mnie w prywatnych wiadomościach i w komentarzach, żebym tworzył więcej szybkich przepisów obiadowych. Tak się składa, że na takie napastowanie nie jestem obojętny! Poddaję się mu i tworzę to, o co tylko prosicie, bo sam również czerpię z tego przyjemność… W końcu to ja pałaszuję te dania jako pierwszy. Dzisiaj postawiłem na ryż z cukinią. Proste i szybkie danie, które można przygotować mając tylko jedynie patelnię i 15 minut wolnego czasu.

Ja do podania zrobiłem wegański parmezan. Świetnie sprawdzi się również ten sklepowy, jak i czarnuszka. Zresztą bez dodatków ryż z cukinią na pewno również będzie pyszny! Zachęcam Was również do sprawdzenia przepisu na ryż w sosie chilli. Jest równie szybki w przygotowaniu!

[Ocena: 4.5]

Składniki

Ilość porcji:
Biały ryż:: 100g
Bulion warzywny:: 400ml
Cebula czerwona:: 1/2 sztuki
Czosnek:: 2 ząbki
Olej:: 1 łyżka
Cukinia:: 250g 1 średnia
Tymianek:: 2 łyżeczki
Skórka z cytryny:: z 1 sztuki
Sól:: do smaku
Pieprz czarny:: do smaku
Do podania
Wegański parmezan:: do podania

Wykonanie

1
Gotowe

Na patelni rozgrzej olej (średni ogień). Pokrój cebulę w kostkę i posiekaj czosnek. Wrzuć na patelnię i smaż przez minutkę. Dodaj przepłukany ryż, wlej bulion i gotuj.

2
Gotowe

Pokrój cukinię w kostkę. Do ryżu (po 5 minutach gotowania) dodaj cukinię, skórkę z cytryny oraz tymianek. Gotuj do momentu, gdy ryż będzie gotowy (mniej więcej kolejne 5 minut). W razie potrzeby dolej odrobinę wody. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Podawaj z domowym wegańskim parmezanem, czarnuszką lub... niczym.

Konrad Budzyk

Deser bananowy
previous
Deser bananowy
Sałatka z czarnego ryżu
next
Sałatka z czarnego ryżu
Deser bananowy
previous
Deser bananowy
Sałatka z czarnego ryżu
next
Sałatka z czarnego ryżu
Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
0
Masz pytanie? Spodobał Ci się przepis? Skomentuj!x