Muffiny pomarańczowe z czekoladą

0 0
Muffiny pomarańczowe z czekoladą

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Składniki

Ilość porcji:
Suche
Mąka pszenna: 250g
Cukier: 150g
Proszek do pieczenia: 1 łyżeczka
Soda: 1 łyżeczka
Sól: 1/2 łyżeczki
Mokre
Mleko roślinne: 150 ml
Olej: 50 ml
Sok pomarańczowy: 100 ml
Ekstrakt waniliowy: 1 łyżeczka
Dodatkowo
Kandyzowana skórka pomarańczowa: 100g
Polewa czekoladowa: do dekoracji

Delikatne, wilgotne i pulchne muffinki IDEALNE!

  • Serves 15
  • Medium

Ingredients

  • Suche

  • Mokre

  • Dodatkowo

Share

Muffiny pomarańczowe z czekoladą

Obudzić się wcześnie rano, zaparzyć sobie kawę i zjeść pyszną, puszystą muffinkę… Takie poranki uwielbiam, bo wywołują u mnie uśmiech od samego rana! Dzisiaj chcę się z Tobą podzielić przepisem na muffiny pomarańczowe, które POSMAKUJĄ KAŻDEMU!

Dlaczego tak lubię muffiny pomarańczowe?

Cudownie pulchne, delikatne, aromatyczne… po prostu WSPANIAŁE! Muffiny pomarańczowe, to prosty, szybki i przede wszystkim pyszny domowy wypiek, z którym poradzi sobie każdy. Wystarczy poświęcić kilkanaście minut, żeby się nimi delektować 😊

Połączenie smaku kandyzowanej skórki pomarańczowej z wanilią i czekoladą, to gwarancja udanego wypieku! Jeśli szukasz podobnych pyszności, to polecam ci również muffiny z cukinii, babeczki marchewkowe oraz babeczki z borówkami.

Przepis na wegańskie Muffiny pomarańczowe z czekoladą

Muffinki pomarańczowe – KĄCIK PORAD

  • Ilość muffinek, które wyjdą z podanych proporcji, zależy od wielkości foremek. U mnie wyszło 15 niedużych babeczek.
  • Muffiny pomarańczowe możesz udekorować polewą czekoladową, lukrem lub zajadać bez dodatków.
[Ocena: 5]

Składniki

Ilość porcji:
Suche
Mąka pszenna: 250g
Cukier: 150g
Proszek do pieczenia: 1 łyżeczka
Soda: 1 łyżeczka
Sól: 1/2 łyżeczki
Mokre
Mleko roślinne: 150 ml
Olej: 50 ml
Sok pomarańczowy: 100 ml
Ekstrakt waniliowy: 1 łyżeczka
Dodatkowo
Kandyzowana skórka pomarańczowa: 100g
Polewa czekoladowa: do dekoracji

Wykonanie

1
Gotowe

Połącz ze sobą wszystkie składniki suche w jednej misce, a w drugiej mokre. Następnie połącz ze sobą bardzo dokładnie składniki z jednej i drugiej miski. Wsyp kandyzowaną skórkę pomarańczową i wymieszaj.

2
Gotowe

Piekarnik rozgrzej do 180 stopni (góra-dół). Do foremek włóż papiloty lub delikatnie wysmaruj je olejem. Przełóż ciasto do foremek. Wstaw babeczki do piekarnika i piecz około 20-25 minut. Odstaw do przestygnięcie.

3
Gotowe

Babeczki udekoruj polewą czekoladową i kandyzowaną skórką pomarańczową. Smacznego!

Konrad Budzyk

Puree ziemniaczane z cebulką
previous
Puree ziemniaczane z cebulką
Przepis na | Prosta Zupa kalafiorowa z ziemniakami
next
Zupa kalafiorowa z ziemniakami
Puree ziemniaczane z cebulką
previous
Puree ziemniaczane z cebulką
Przepis na | Prosta Zupa kalafiorowa z ziemniakami
next
Zupa kalafiorowa z ziemniakami
Subscribe
Powiadom o
guest
2 komentarzy
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Magdalena

Cudne muffinki 🙂

Katarzyna

Uwielbiam Twoje przepisy! Mój syn ma między innymi alergię na jajka. Znaleźć przepis na słodkości bez tego składnika to trochę wyzwanie ale znaleźć taki, który się udaje to dopiero jest sztuka. Twoje wychodzą zawsze a syn bardzo szczęśliwy a przy okazji mama 😉 natomiast te muffiny są hitem w przedszkolu! Przy okazji nieśmiało zapytam może znalazłby się jakiś mały przepisik na pączki? 😅

2
0
Masz pytanie? Spodobał Ci się przepis? Skomentuj!x