Gofry białkowe

0 0
Gofry białkowe

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Składniki

Ilość porcji:
Mąka pszenna:: 100g
Odżywka białkowa:: 30g
Mleko sojowe:: ewentualnie woda 200ml
Proszek do pieczenia:: 2 łyżeczki
Cynamon:: 1 łyżeczka
Olej:: do posmarowania
Opcjonalnie
Cukier trzcinowy:: do smaku

Nutritional information

1
Porcja
102
Kalorie
7g
Białko
2g
Tłuszcz
13.8g
Węgl.
1.1g
Błonnik

Masz ochotę na wysokobiałkowe śniadanie? Dzisiejsza propozycja to gofry białkowe na bazie odżywki białkowej. Petarda w smaku gwarantowana!

  • 15 minut
  • Serves 6
  • Easy

Ingredients

  • Opcjonalnie

Share

Gofry białkowe

Jest grono osób, które musi lub chce dostarczać większej ilości białka w postaci odżywki białkowej. Wiem z autopsji jakie to jest czasami problematyczne, zwłaszcza jeśli białko nie jest petardą w smaku. W takiej sytuacji dobrym rozwiązaniem jest przygotowanie czegoś do jedzenia na bazie odżywki. Moją dzisiejszą propozycją są gofry białkowe, które nie tylko dostarczą dodatkowej porcji białka, ale przede wszystkim świetnie smakują! No chyba że użyjesz białka, które smakuje jak błoto, to cudów się nie spodziewaj.

Gofry białkowe przygotowywałem trzykrotnie z różnych białek. Za pierwszym razem użyłem odżywki Aptonia, za drugim Weider VEGAN PROTEIN, a za trzecim Plant Protein. Wszystkie były równie smaczne. Odżywki były o smaku czekoladowym, ale świetnie sprawdzi się dowolny inny smak.

Jeśli chcecie zrobić gofry z białkiem w wersji bezglutenowej, to zróbcie je z mąki gryczanej (jeśli jej smak Wam nie przeszkadza) lub tak jak robiłem gofry bezglutenowe, czyli na bazie mąki jaglanej i owsianej.

[Ocena: 4.5]

Składniki

Ilość porcji:
Mąka pszenna:: 100g
Odżywka białkowa:: 30g
Mleko sojowe:: ewentualnie woda 200ml
Proszek do pieczenia:: 2 łyżeczki
Cynamon:: 1 łyżeczka
Olej:: do posmarowania
Opcjonalnie
Cukier trzcinowy:: do smaku

Wykonanie

1
Gotowe

Połącz ze sobą wszystkie składniki za wyjątkiem oleju. Odstaw na 15 minut. Rozgrzej gofrownicę, posmaruj delikatnie olejem i nakładaj ciasto. Piecz około 4-5 minut. Wielkość gofrów zależy od Ciebie. Ja robiłem zarówno małe (ich wychodzi 6) jak i większe - za każdym razem są świetne.

Konrad Budzyk

Pasztet z bobu
previous
Pasztet z bobu
Cukinia faszerowana soczewicą
next
Cukinia faszerowana soczewicą
Pasztet z bobu
previous
Pasztet z bobu
Cukinia faszerowana soczewicą
next
Cukinia faszerowana soczewicą
Subscribe
Powiadom o
guest
7 komentarzy
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Iga

O super! chyba powoli przekonuję się do zakupu gofrownicy;) Chętnie bym wypróbowała:)

Agnieszka

szczerze mowiac troche kiepsko sie drukuje Twoje przepisy, myslales zeby zmienic format tak zeby miescily sie na jeden stronie? Wystarczy przepis i skladniki..

ps. super przepis wyprobuje napewno!

Konrad Budzyk

Zgłaszałem to do twórcy szablonu bloga i czekam na reakcję 🙂

Aleksandra

Jak dawno nie jadłam gofrów, wyglądają pysznie 🙂

Kamil

Wyjdzie z mlekiem 1,5%?

Konrad Budzyk

Raczej tak 🙂

Ewelina

Sprobowalam i jednak wole te z platkow owsianych z twojej strony 🙂 te wyszly mi za suche

7
0
Masz pytanie? Spodobał Ci się przepis? Skomentuj!x