Pasta z ciecierzycy i awokado

Pasta z ciecierzycy i awokado

Składniki

Ilość porcji:
Ciecierzyca : 240g 1 puszka
Awokado : 1 sztuka
Musztarda : 3 łyżeczki
Sok z cytryny : 3 łyżki
Sól : do smaku
Pieprz czarny : do smaku

Kaloryczność

100g
Porcja
151
Kalorie
5.9g
Białko
8.3g
Tłuszcz
14.4g
Węgl.
1.3g
Błonnik

Co zrobić do chleba na rano? Pastę z ciecierzycy i awokado!

  • 5 min
  • Ilość porcji: 4

Składniki

Wstęp

Share

Pasta z ciecierzycy i awokado

Nagotowałem ciecierzycy na ciastka z ciecierzycy to teraz coś z pozostałej musiałem wykombinować. Nie miałem ochoty na hummus, a na szafce kątem oka spoglądało na mnie awokado… I nagle wpadłem na pomysł połączenia tych dwóch wspaniałości i dopieszczenia ich musztardą, którą również darzę wielkim uczuciem. To połączenie delikatnej ciecierzycy i kremowego awokado, ze zdecydowanym smakiem musztardy i przełamującym monotonię sokiem z cytryny stworzyło dzisiejszą propozycję, którą jest pasta z ciecierzycy i awokado!

Jak widać na zdjęciu, pasta została pożarta przeze mnie z chlebem z mąki gryczanej, który Wam z całego serca polecam. Zresztą polecam wszystko co znajduje się na blogu…

Inne przepisy na pasty znajdziesz m.in. w mojej książce Hummusy i pasty. Sprawdź koniecznie!


Wykonanie

1
Gotowe

Wszystkie składniki umieść w wysokim naczynku. Zmiksuj niezbyt dokładnie - najlepiej, gdy zostaną spore kawałeczki! Podawaj na chlebie z czerwoną cebulą i/lub pomidorem. Pycha!

Możesz to zrobić na kilka sposobów:

Lub po prostu skopiuj link

Ciastka z ciecierzycy
Poprzedni
Ciastka z ciecierzycy
Racuchy z truskawkami
Następny
Racuchy z truskawkami
Ciastka z ciecierzycy
Ciastka z ciecierzycy
Racuchy z truskawkami
Racuchy z truskawkami

Dodaj komentarz

Bądź pierwszy!

Powiadom o
avatar
Zdjęcia i obrazki