Zupa krem z białych warzyw

Zupa krem z białych warzyw

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Składniki

Ilość porcji:
Cebula: 1 duża
Czosnek: 3 ząbki
Olej: 2 łyżki
Por: 1/2 sztuki
Seler: 1/4 sztuki
Kalafior: 1/4 sztuki
Ziemniaki: 3 małe
Bulion warzywny: 1 litr
Mleczko kokosowe: 200 ml
Pieprz i sól: do smaku

Kremowa i aksamitna zupa z białych warzyw, to gwarancja udanego obiadu!

  • Serves 4
  • Medium

Ingredients

Share

Zupa krem z białych warzyw

Chcesz dostarczyć swojemu organizmowi więcej zdrowego jedzenia? Zacznij pałaszować zupy! Jest to moim zdaniem najprostszy i zarazem bardzo smaczny sposób, żeby wzbogacić swoją dietę o każde możliwe warzywo.

Tym razem pokażę Ci mój sposób na wkomponowanie do diety białych warzyw. Wystarczy zaledwie kilka podstawowych składników i kilkanaście minut spędzonych w kuchni, żeby ukręcić PROSTY I PYSZNY krem z białych warzyw.

Jaki jest krem z białych warzyw?

Przede wszystkim bardzo kremowy, delikatny, aksamitnie gładki, ale jedocześnie pożywny! Krem z białych warzyw podałem w towarzystwie zarumienionego na patelni pieczywa, ale świetnie sprawdzą się również klasyczne grzanki do zupy. Bardzo często przygotowuję do zup krem podpłomyki z patelni, piekę domowe bułki pszenne lub chleb gryczany. Dla każdego coś dobrego 😊

Zobacz również moje pozostałe przepisy na zupy. Znajdziesz tam dziesiątki inspiracji!

[Ocena: 5]




Składniki

Ilość porcji:
Cebula: 1 duża
Czosnek: 3 ząbki
Olej: 2 łyżki
Por: 1/2 sztuki
Seler: 1/4 sztuki
Kalafior: 1/4 sztuki
Ziemniaki: 3 małe
Bulion warzywny: 1 litr
Mleczko kokosowe: 200 ml
Pieprz i sól: do smaku

Wykonanie

1
Gotowe

W garnku rozgrzej olej, cebulę pokrój w piórka, czosnek posiekaj i smaż je przez 4-5 minut na średnim ogniu.

2
Gotowe

Pora oczyść, przekrój na pół wzdłuż i umyj. Następnie pokrój go w cieniutkie plasterki. Seler i ziemniaki pokrój w kostkę, a kalafiora podziel na różyczki (głąb możesz posiekać i również użyć). Dodaj warzywa do garnka, wymieszaj i smaż przez 2 minuty.

3
Gotowe

Wlej bulion warzywny i gotuj zupę do momentu, gdy warzywa zrobią się miękkie.

4
Gotowe

Umieść zawartość garnka w kielichu blendera, dodaj mleczko kokosowe i zblenduj na gładki, aksamitny krem. Dopraw do smaku pieprzem oraz solą i... ZAJADAJ. Smacznego!

Konrad Budzyk

Jestem autorem bloga Blendman.pl jak i przepisów. Jeśli masz jakieś pytania, po prostu napisz do mnie. Postaram się odpowiedzieć jak najszybciej.

Przepis na | Prosta Zupa kalafiorowa z ziemniakami
previous
Zupa kalafiorowa z ziemniakami
pRZEPIS NA PROSTE CIASTO POMARAŃCZOWE
next
Ciasto pomarańczowe
Przepis na | Prosta Zupa kalafiorowa z ziemniakami
previous
Zupa kalafiorowa z ziemniakami
pRZEPIS NA PROSTE CIASTO POMARAŃCZOWE
next
Ciasto pomarańczowe
Subscribe
Powiadom o
guest
2 komentarzy
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Joanna

Mam pytanie. A czy mleczko kokosowe można czymś zastąpić ? Np mlekiem roślinnym bo mleczko kokosowe choć bardzo smaczne nie zawiera według mnie zdrowych tłuszczy 😞

2
0
Masz pytanie? Spodobał Ci się przepis? Skomentuj!x
()
x