Wegańska bita śmietana

Wegańska bita śmietana

Składniki

Ilość porcji:
Mleczko kokosowe : 1 puszka dobrze schłodzone - najlepiej 24h w lodówce
Cukier puder : 50g może być też np. sproszkowana stewia czy erytrol
Mix do śmietany : 1 opakowanie sprawia, że w temperaturze pokojowej bita śmietana dłużej będzie twarda
Wanilia : 1 łyżeczka/laska

Składniki

Share

Bita śmietana jest czymś wspaniałym. Bardzo mobilna w użyciu. Pasuje zarówno do świeżych owoców, wszelakich deserów, ogórków kiszonych w ciąży, jak i do mięsa… oczywiście nie takiego dosłownego mięsa. Miałem tu na myśli, rzecz jasna, ciało partnera lub partnerki (co kto lubi), a nie zwierzęce szczątki – nie bądźmy obleśni. Do czego byśmy jej nie użyli świetnie spełni swoją rolę. Większości ludzi smakuje i podoba się jej wygląd – zwłaszcza jeśli w przeciwieństwie do mnie posiadasz szpryce lub rękaw cukierniczy i użyjesz go do przyozdobienia.

Ja przygotowałem ją z myślą o lodach… opanuj swoje zboczone myśli. Lody przygotowałem z kaszy jaglanej i truskawek, Zboczku. I to niby tylko mi jedno w głowie siedzi. Ja bezczelny i niewyżyty. Niewiarygodne.

[Ocena: 4]




Składniki

Ilość porcji:
Mleczko kokosowe : 1 puszka dobrze schłodzone - najlepiej 24h w lodówce
Cukier puder : 50g może być też np. sproszkowana stewia czy erytrol
Mix do śmietany : 1 opakowanie sprawia, że w temperaturze pokojowej bita śmietana dłużej będzie twarda
Wanilia : 1 łyżeczka/laska

Wykonanie

1
Gotowe

Zmień końcówkę blendera na trzepaczkę (jeśli nie masz - użyj miksera), umieść wszystkie składniki w misce (z mleka kokosowego tylko "twardą" część) i miksuj przez minutkę.

2
Gotowe

Wstaw do lodówki na kilkanaście minut i używaj.

Poprzedni
Lody truskawkowe na kaszy jaglanej
Następny
Pasta bezjajeczna z ciecierzycy




Lody truskawkowe na kaszy jaglanej
Pasta bezjajeczna z ciecierzycy
Subscribe
Powiadom o
guest
2 komentarzy
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Joanna

Jaka twarda czesc mlecza kokosowego? Przeciez to jest calosc jako gęsty płyn??