Ingredients
-
1 puszka Mleczko kokosowedobrze schłodzone - najlepiej 24h w lodówce
-
50g Cukier pudermoże być też np. sproszkowana stewia czy erytrol
-
1 opakowanie Mix do śmietanysprawia, że w temperaturze pokojowej bita śmietana dłużej będzie twarda
-
1 łyżeczka/laska Wanilia
Bita śmietana jest czymś wspaniałym. Bardzo mobilna w użyciu. Pasuje zarówno do świeżych owoców, wszelakich deserów, ogórków kiszonych w ciąży, jak i do mięsa… oczywiście nie takiego dosłownego mięsa. Miałem tu na myśli, rzecz jasna, ciało partnera lub partnerki (co kto lubi), a nie zwierzęce szczątki – nie bądźmy obleśni. Do czego byśmy jej nie użyli świetnie spełni swoją rolę. Większości ludzi smakuje i podoba się jej wygląd – zwłaszcza jeśli w przeciwieństwie do mnie posiadasz szpryce lub rękaw cukierniczy i użyjesz go do przyozdobienia.
Ja przygotowałem ją z myślą o lodach… opanuj swoje zboczone myśli. Lody przygotowałem z kaszy jaglanej i truskawek, Zboczku. I to niby tylko mi jedno w głowie siedzi. Ja bezczelny i niewyżyty. Niewiarygodne.
Składniki
Mleczko kokosowe:: 1 puszka | |
Cukier puder:: 50g | |
Mix do śmietany:: 1 opakowanie | |
Wanilia:: 1 łyżeczka/laska |
Wykonanie
1
Gotowe
|
Zmień końcówkę blendera na trzepaczkę (jeśli nie masz - użyj miksera), umieść wszystkie składniki w misce (z mleka kokosowego tylko "twardą" część) i miksuj przez minutkę. |
2
Gotowe
|
Wstaw do lodówki na kilkanaście minut i używaj. |
Jaka twarda czesc mlecza kokosowego? Przeciez to jest calosc jako gęsty płyn??
Po wyjęciu z lodówki dużo mleczek kokosowych ma u góry twardą część a na dole zbiera się woda 🙂