Syrop cukrowy rozmarynowy

0 0
Syrop cukrowy rozmarynowy

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Składniki

Woda:: 1 szklanka
Cukier:: 1 szklanka
Rozmaryn:: 2 gałązki

Szukasz wyjątkowego smaku dla swoich drinków? Syrop rozmarynowy Ci w tym pomoże!

  • Medium

Ingredients

Share

Syrop cukrowy rozmarynowy

Jakiś czas temu za sprawą siostry, zainteresowałem się infuzowanymi syropami i alkoholami. W skrócie chodzi o to, że jeden produkt przechodzi smakiem i aromatem drugiego. W związku z tym, że poza BlendMAN-em, jestem również barMAN-em, postanowiłem przygotować prosty, ale „inny” syrop cukrowy do drinków alkoholowych i bezalkoholowych. Na pierwszy ogień poszedł syrop rozmarynowy, czyli dzisiejszy bohater wpisu.

Do czego można go użyć?

Świetnie sprawdza się w połączeniu z cytrusami, więc lemoniada na bazie tego syropu, to bajka. Jeśli chodzi o alkohole, to osobiście próbolwałem łączyć tylko z ziołowymi (Jagermeister i Becherovka). Muszę przyznać, że rozmarynowy finish na końcu języka jest perfekcyjny.

[Ocena: 5]

Składniki

Woda:: 1 szklanka
Cukier:: 1 szklanka
Rozmaryn:: 2 gałązki

Wykonanie

1
Gotowe

Rozmaryn bez łodyg umieść w garnku. Zalej wodą i gotuj przez 15 minut. Po tym czasie wyciągnij go, dodaj cukier i intensywnie mieszaj, żeby dobrze się rozpuścił. Tak przygotowany syrop ostudź, przelej do buteleczki i trzymaj w lodówce nawet przez kilka tygodni.

Konrad Budzyk

weganski kebab 1
previous
Wegański kebab
P1130412 2
next
Jeleń biegający po rozmarynie
weganski kebab 1
previous
Wegański kebab
P1130412 2
next
Jeleń biegający po rozmarynie
Subscribe
Powiadom o
guest
2 komentarzy
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Iwona

syrop jest super, oceniam na 5, sorki ale przez przypadek zaznaczyła mi sie jedna gwiadka 🙁

Konrad Budzyk

Bardzo mi miło, że syrop rozmarynowy Ci posmakował! Nic się nie dzieje, w takim razie usuwam ocenę. Czasami się niestety zdarzają takie przypadkowe kliknięcia 🙂

2
0
Masz pytanie? Spodobał Ci się przepis? Skomentuj!x