Syrop cukrowy rozmarynowy

Syrop cukrowy rozmarynowy

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Składniki

Woda:: 1 szklanka
Cukier:: 1 szklanka
Rozmaryn:: 2 gałązki

Szukasz wyjątkowego smaku dla swoich drinków? Syrop rozmarynowy Ci w tym pomoże!

  • Medium

Ingredients

Share

Syrop cukrowy rozmarynowy

Jakiś czas temu za sprawą siostry, zainteresowałem się infuzowanymi syropami i alkoholami. W skrócie chodzi o to, że jeden produkt przechodzi smakiem i aromatem drugiego. W związku z tym, że poza BlendMAN-em, jestem również barMAN-em, postanowiłem przygotować prosty, ale „inny” syrop cukrowy do drinków alkoholowych i bezalkoholowych. Na pierwszy ogień poszedł syrop rozmarynowy, czyli dzisiejszy bohater wpisu.

Do czego można go użyć?

Świetnie sprawdza się w połączeniu z cytrusami, więc lemoniada na bazie tego syropu, to bajka. Jeśli chodzi o alkohole, to osobiście próbolwałem łączyć tylko z ziołowymi (Jagermeister i Becherovka). Muszę przyznać, że rozmarynowy finish na końcu języka jest perfekcyjny.

[Ocena: 0]




Składniki

Woda:: 1 szklanka
Cukier:: 1 szklanka
Rozmaryn:: 2 gałązki

Wykonanie

1
Gotowe

Rozmaryn bez łodyg umieść w garnku. Zalej wodą i gotuj przez 15 minut. Po tym czasie wyciągnij go, dodaj cukier i intensywnie mieszaj, żeby dobrze się rozpuścił. Tak przygotowany syrop ostudź, przelej do buteleczki i trzymaj w lodówce nawet przez kilka tygodni.

Konrad Budzyk

Jestem autorem bloga Blendman.pl jak i przepisów. Jeśli masz jakieś pytania, po prostu napisz do mnie. Postaram się odpowiedzieć jak najszybciej.

previous
Wegański kebab
next
Jeleń biegający po rozmarynie
previous
Wegański kebab
next
Jeleń biegający po rozmarynie
Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments

Moje propozycje

0
Masz pytanie? Spodobał Ci się przepis? Skomentuj!x
()
x