Pancakes z bananami

0 0
Pancakes z bananami

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Składniki

Ilość porcji:
Mleko: u mnie sojowe 200ml
Mąka pszenna: 150g
Banany: 2 sztuki
Olej: 2 łyżki + do smażenia
Orzechy włoskie: duża garść 50g
Kardamon: szczypta
Cynamon: 1/2 łyżeczki
Sól: 1/2 łyżeczki
Cukier: do smaku
Soda oczyszczona: 1 łyżeczka
Proszek do pieczenia: 2 łyżeczki
Ekstrakt waniliowy: 1 łyżeczka
  • Serves 4
  • Easy

Ingredients

Share

KROK 1

W misce rozgnieć banana. Wymieszaj cukier, sól i olej. Dodać mąkę i proszek do pieczenia i dokładnie wymieszać. Zrób wgłębienie na środku i stopniowo wlewaj mleko. Ciasto powinno mieć gęstą konsystencję dającą się kroplować.

KROK 2

Na patelni na średnim ogniu rozgrzej odrobinę oleju. Dodaj 2 łyżki ciasta i uformuj naleśniki w stylu amerykańskim. Będziesz w stanie zrobić około 4-5 na raz. Smażyć z każdej strony przez 2-3 minuty, aż uzyska złoty kolor. Podawać z syropem, pokrojonym bananem i jagodami, jeśli lubisz.

[Ocena: 3]
Sałatka z kalafiorem i kukurydzą
previous
Sałatka z kalafiorem i kukurydzą
Sałatka z kalafiorem i kukurydzą
previous
Sałatka z kalafiorem i kukurydzą
Subscribe
Powiadom o
guest
3 komentarzy
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Ilona

Czy tylko ja nie widzę listy potrzebnych składników?

Monika

Ja też nie widzę niestety, prośba o uzupełnienie

Panele słoneczne

Cieszę się, że autor podzielił się przepisem na takie apetyczne danie. Połączenie puszystych placków z dodatkiem słodkich bananów to prawdziwa uczta dla podniebienia. Ponadto, banany dostarczają cennych składników odżywczych, takich jak potas, witaminy i błonnik, co sprawia, że te pancakes są nie tylko pyszne, ale także zdrowe!

3
0
Masz pytanie? Spodobał Ci się przepis? Skomentuj!x