Jak upiec czosnek

Jak upiec czosnek

Składniki

Ilość porcji:
Czosnek : 1 główka
Olej : 1 łyżeczka
Sól : szczypta

Zadajesz sobie pytanie, jak upiec czosnek? W tym wpisie znajdziesz instrukcję krok po kroku jak to zrobić i na co zwracać uwagę. Powodzenia!

Składniki

Share

Jak upiec czosnek

Pieczony czosnek w mojej kuchni zazwyczaj wita w pastach kanapkowych lub w zastępstwie za masło. Świetnie smakuje hummus z pieczonym czosnkiem. Po upieczeniu kompletnie traci swój ostry i dla niektórych nieprzyjemny smak i staje się słodkawy. Świetnie komponuje się z pieczoną papryką, strączkami, rozmarynem i tymiankiem – to moje ulubione połączenia. W tym wpisie nauczę Was jak upiec czosnek. Jest to bardzo proste, ale zdaję sobie sprawę z tego, że nie każdy musi to wiedzieć od urodzenia… Ja nie wiedziałem. Na szczęście nauczyła mnie mama i teraz mogę Wam przekazać swój sposób na najlepszy pieczony czosnek na świecie.

[Ocena: 5]

Składniki

Ilość porcji:
Czosnek : 1 główka
Olej : 1 łyżeczka
Sól : szczypta

Wykonanie

1
Gotowe

Rozgrzej piekarnik do 200 stopni Celsjusza. Odkrój górną część główki czosnku tak, aby odsłonić ząbki. Posmaruj olejem, posyp szczyptą soli i wstaw do piekarnika na około 30 minut. Po tym czasie możesz już czosnek wyciskać z łupinek w palcach.

Jak upiec paprykę
Poprzedni
Jak upiec paprykę
Pasta ze słonecznika
Następny
Pasta ze słonecznika
Jak upiec paprykę
Jak upiec paprykę
Pasta ze słonecznika
Pasta ze słonecznika
Subscribe
Powiadom o
guest
2 komentarzy
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Oleł

termoobieg czy bez?:)