Jak upiec czosnek

Jak upiec czosnek

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Składniki

Ilość porcji:
Czosnek:: 1 główka
Olej:: 1 łyżeczka
Sól:: szczypta

Nutritional information

1
Porcja
111
Kalorie
2.9g
Białko
5.2g
Tłuszcz
14.7g
Węgl.
1.9g
Błonnik

Zadajesz sobie pytanie, jak upiec czosnek? W tym wpisie znajdziesz instrukcję krok po kroku jak to zrobić i na co zwracać uwagę. Powodzenia!

  • 30 min
  • Serves 1
  • Easy

Ingredients

Share

Jak upiec czosnek

Pieczony czosnek w mojej kuchni zazwyczaj wita w pastach kanapkowych lub w zastępstwie za masło. Świetnie smakuje hummus z pieczonym czosnkiem. Po upieczeniu kompletnie traci swój ostry i dla niektórych nieprzyjemny smak i staje się słodkawy. Świetnie komponuje się z pieczoną papryką, strączkami, rozmarynem i tymiankiem – to moje ulubione połączenia. W tym wpisie nauczę Was jak upiec czosnek. Jest to bardzo proste, ale zdaję sobie sprawę z tego, że nie każdy musi to wiedzieć od urodzenia… Ja nie wiedziałem. Na szczęście nauczyła mnie mama i teraz mogę Wam przekazać swój sposób na najlepszy pieczony czosnek na świecie.

[Ocena: 5]




Składniki

Ilość porcji:
Czosnek:: 1 główka
Olej:: 1 łyżeczka
Sól:: szczypta

Wykonanie

1
Gotowe

Rozgrzej piekarnik do 200 stopni Celsjusza. Odkrój górną część główki czosnku tak, aby odsłonić ząbki. Posmaruj olejem, posyp szczyptą soli i wstaw do piekarnika na około 30 minut. Po tym czasie możesz już czosnek wyciskać z łupinek w palcach.

Konrad Budzyk

Jestem autorem bloga Blendman.pl jak i przepisów. Jeśli masz jakieś pytania, po prostu napisz do mnie. Postaram się odpowiedzieć jak najszybciej.

Jak upiec paprykę
previous
Jak upiec paprykę
Pasta ze słonecznika
next
Pasta ze słonecznika
Jak upiec paprykę
previous
Jak upiec paprykę
Pasta ze słonecznika
next
Pasta ze słonecznika
Subscribe
Powiadom o
guest
2 komentarzy
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Oleł

termoobieg czy bez?:)

2
0
Masz pytanie? Spodobał Ci się przepis? Skomentuj!x
()
x