Sushi z banana

Sushi z banana

Składniki

Ilość porcji:
Banan : 1 sztuka
Masło orzechowe : 1 łyżka
Do wyboru
Gorzka czekolada :
Kasza jaglana ekspandowana :
Amarantus ekspandowany :
Orkisz ekspandowany :

Kaloryczność

1
Porcja
46
Kalorie
1.4g
Białko
2.3g
Tłuszcz
5.1g
Węgl.
0.4g
Błonnik

Z banana można zrobić naprawdę wiele rzeczy, ale sushi z banana jest chyba jedną z najbardziej oryginalnych i niecodziennych.

  • 5 min
  • Ilość porcji: 6

Składniki

  • Do wyboru

Wstęp

Share

Sushi z banana

Dorośli mają swoje sushi to dlaczego dzieci miałyby być gorsze? Co prawda, ja dzieckiem (patrząc na metrykę) nie jestem, ale robiąc i później zajadając sushi z banana cieszyłem się potwornie. Ręce troszkę ulepione masłem orzechowym, ale co z tego? Przecież zlizać można! Super prosta i fajna przekąska, która sprawdzi się na kinder party i będzie sprawiała radość nie tylko tym małym, ale również dużym dzieciom.

Sushi z banana

To co mnie najbardziej urzeka w tym przepisie to prostota. 3 składniki i to w dodatku takie, które uwielbiam. Jeśli obtoczyć w preparowanej pszenicy, to otrzymalibyśmy zdekonstruowaną kanapkę mistrza – dla tych co nie są w temacie, to kanapki z masłem orzechowy i bananem wcinał Adam Małysz.


Wykonanie

1
Gotowe

Banany obierz ze skórki i wysmaruj masłem orzechowym. Jeśli twoje masło jest bardzo twarde, to dolej do niego wody/oleju/mleka i zmiksuj. Tak przygotowanego banana obtocz, np. w startej czekoladzie i potnij na kawałki o wielkości około 1-2cm.

Możesz to zrobić na kilka sposobów:

Lub po prostu skopiuj link

Jaglanka z bananem
Poprzedni
Jaglanka z bananem
Ciasto na pierogi z mąki orkiszowej
Następny
Ciasto na pierogi z mąki orkiszowej
Jaglanka z bananem
Jaglanka z bananem
Ciasto na pierogi z mąki orkiszowej
Ciasto na pierogi z mąki orkiszowej

Dodaj komentarz

Bądź pierwszy!

Powiadom o
avatar
Zdjęcia i obrazki