Jak upiec paprykę

Jak upiec paprykę

Składniki

Ilość porcji:
Papryka czerwona : 1 sztuka

Kaloryczność

100g
Porcja
28
Kalorie
1.3g
Białko
0.5g
Tłuszcz
6.6g
Węgl.
2g
Błonnik

Zadajesz sobie pytanie, jak upiec paprykę? W tym wpisie znajdziesz instrukcję krok po kroku jak to zrobić i na co zwracać uwagę. Powodzenia!

  • 30 min
  • Ilość porcji: 1

Składniki

Wstęp

Share

Jak upiec paprykę

Pieczona papryka, świetnie sprawdza się na kanapkach, w sosach, jako dodatek do sałatek lub w pastach. Ja uwielbiam hummus przygotowywaną z pieczoną papryką… Przepyszny! Robi się ją bardzo prosto, tylko trzeba pamiętać o jednej ważnej rzeczy… naprawdę musi być mocno przypalona – tylko wtedy będziemy mogli ją oskórować jak Hannibal swoje ofiary. Wielu ludzi zadaje sobie, a raczej internetowi pytaniejak upiec paprykę. Jest to naprawdę banalnie proste zadanie i w tym wpisie chcę Was tego nauczyć.

Upieczona papryka nadaje się do mrożenia, jak i wekowania, dlatego w sezonie warto obkupić się w jej większą ilość i zrobić sobie zapasy.


Wykonanie

1
Gotowe
30 min

Rozgrzej piekarnik do 200 stopni Celsjusza. Paprykę przekrój na pół i pozbądź się nasionek (jak na zdjęciu). Blaszkę wyłóż papierem do pieczenia i ułóż paprykę. Wstaw blaszkę do piekarnika i piecz do momentu mocnego przypalenia.

2
Gotowe

Paprykę zaraz po wyjęciu z piekarnika wrzuć do reklamówki, zawiąż i odstaw do przestygnięcia. Po około 30 minutach możesz otworzyć, wyciągnąć paprykę i obrać ją ze skórki - powinna sama pięknie schodzić.

Możesz to zrobić na kilka sposobów:

Lub po prostu skopiuj link

Konrad Budzyk

Jestem autorem bloga Blendman.pl jak i przepisów. Jeśli masz jakieś pytania, po prostu napisz do mnie. Postaram się odpowiedzieć jak najszybciej.

Poprzedni
Ciasto z ananasem
Jak upiec czosnek
Następny
Jak upiec czosnek
Ciasto z ananasem
Jak upiec czosnek
Jak upiec czosnek

Dodaj komentarz

Bądź pierwszy!

Powiadom o
avatar
Zdjęcia i obrazki
 
 
 
wpDiscuz