Jak upiec czosnek

Jak upiec czosnek

Składniki

Ilość porcji:
Czosnek : 1 główka
Olej : 1 łyżeczka
Sól : szczypta

Kaloryczność

1
Porcja
111
Kalorie
2.9g
Białko
5.2g
Tłuszcz
14.7g
Węgl.
1.9g
Błonnik

Zadajesz sobie pytanie, jak upiec czosnek? W tym wpisie znajdziesz instrukcję krok po kroku jak to zrobić i na co zwracać uwagę. Powodzenia!

  • 30 min
  • Ilość porcji: 1

Składniki

Wstęp

Share

Jak upiec czosnek

Pieczony czosnek w mojej kuchni zazwyczaj wita w pastach kanapkowych lub w zastępstwie za masło. Świetnie smakuje hummus z pieczonym czosnkiem. Po upieczeniu kompletnie traci swój ostry i dla niektórych nieprzyjemny smak i staje się słodkawy. Świetnie komponuje się z pieczoną papryką, strączkami, rozmarynem i tymiankiem – to moje ulubione połączenia. W tym wpisie nauczę Was jak upiec czosnek. Jest to bardzo proste, ale zdaję sobie sprawę z tego, że nie każdy musi to wiedzieć od urodzenia… Ja nie wiedziałem. Na szczęście nauczyła mnie mama i teraz mogę Wam przekazać swój sposób na najlepszy pieczony czosnek na świecie.


Wykonanie

1
Gotowe

Rozgrzej piekarnik do 200 stopni Celsjusza. Odkrój górną część główki czosnku tak, aby odsłonić ząbki. Posmaruj olejem, posyp szczyptą soli i wstaw do piekarnika na około 30 minut. Po tym czasie możesz już czosnek wyciskać z łupinek w palcach.

Możesz to zrobić na kilka sposobów:

Lub po prostu skopiuj link

Konrad Budzyk

Jestem autorem bloga Blendman.pl jak i przepisów. Jeśli masz jakieś pytania, po prostu napisz do mnie. Postaram się odpowiedzieć jak najszybciej.

Jak upiec paprykę
Poprzedni
Jak upiec paprykę
Pasta ze słonecznika
Następny
Pasta ze słonecznika
Jak upiec paprykę
Jak upiec paprykę
Pasta ze słonecznika
Pasta ze słonecznika

Dodaj komentarz

2 komentarzy do "Jak upiec czosnek"

Powiadom o
avatar
Zdjęcia i obrazki
 
 
 
Sortuj wg:   najnowszy | najstarszy | oceniany
Oleł
Gość

termoobieg czy bez?:)

wpDiscuz