Jeleń biegający po rozmarynie

0 0
Jeleń biegający po rozmarynie

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Składniki

Ilość porcji:
Jagermaister:: 40ml
Sok pomarańczowy:: 40ml
Syrop rozmarynowy:: 20ml
Sok z cytryny:: 20ml
Rozmaryn:: 1 gałązka
Lód::

Czas na chwilę rozkoszy? Czas na drineczka!

  • Serves 1
  • Medium

Ingredients

Share

Jeleń biegający po rozmarynie

Lubicie drineczki? Bo ja bardzo…! O ile za czystą wódką czy piwem nie przepadam i mogę wypić naprawdę marginalne ilości, o tyle dobrym drinkiem nie pogardzę. Ostatnimi czasy obok burbona, to własnie Jagermaister jest moim ulubionym alkoholem. Pić go można na różne sposoby, ale dzisiaj pokażę Wam mój przepis, na idealnego drinka. Mam nadzieję, że Wam również posmakuje!

Uwagi

  • Do jego przygotowania niezbędy będzie syrop rozmarynowy. Bardzo prosto możecie go przygotować sami! Jeśli jednak ogarnie Was błogie lenistwo, to od biedy możecie dodać zwykły syrop cukrowy i wystrząsać z dodatkiem gałązki rozmarynu.
  • Nie masz szejkera? To nic! Możesz użyć słoika lub wymieszać składniki energicznie w szklance!
[Ocena: 0]

Składniki

Ilość porcji:
Jagermaister:: 40ml
Sok pomarańczowy:: 40ml
Syrop rozmarynowy:: 20ml
Sok z cytryny:: 20ml
Rozmaryn:: 1 gałązka
Lód::

Wykonanie

1
Gotowe

Do szejkera dodaj jedną szklankę lodu oraz wszystkie składniki za wyjątkiem gałązki rozmarynu. Wstrząśnij dobrze, aby składniki się połączyły.

2
Gotowe

Szklankę, w której będzie podawany drink wypełnij lodem (duuużo lodu), wlej drinka i udekoruj rozmarynem. Opcjonalnie możesz do dekoracji użyć skórki z pomarańczy oraz przed wypełnieniem lodem, zrobić obwódkę z cukru (namocz rant szklanki sokiem z cytryny lub wodą i zanóż w cukrze).

Konrad Budzyk

P1130390
previous
Syrop cukrowy rozmarynowy
sos caponata
next
Caponata
P1130390
previous
Syrop cukrowy rozmarynowy
sos caponata
next
Caponata
Subscribe
Powiadom o
guest
1 Komentarz
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Grzegorz

No to jest drogi Panie, całkowity sztos!

1
0
Masz pytanie? Spodobał Ci się przepis? Skomentuj!x