Waniliowy budyń z amarantusa

budyń z amarantusa

Waniliowy budyń z amarantusa

Kolejna wspominka dzieciństwa. Podobnie jak kisiel, budyń też na wiele lat był przeze mnie zapomniany. Z jakiego powodu? Bez powodu! To jest właśnie w tym najlepsze, że zostały przeze mnie odtrącone zupełnie bezpodstawnie. Pora więc wrócić do nich. Przeprosić się i zacząć wszystko na nowo.

Na pierwszy ogień poszedł budyń o smaku waniliowym. Jest to smak podstawowy i każdemu znany oraz przez większość lubiany. Dla zdrowotności użyłem mąki z amarantusa. Jej smak jest specyficzny, ale warto eksperymentować.

budyń z amarantusa

[sp_recipe]

Budyń z amarantusa jest już gotowy.

[Ocena: 0]

Konrad Budzyk

Jestem autorem bloga Blendman.pl jak i przepisów. Jeśli masz jakieś pytania, po prostu napisz do mnie. Postaram się odpowiedzieć jak najszybciej.

Subscribe
Powiadom o
guest
5 komentarzy
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
gaba

Właśnie zrobiłam sobie budyń ale z malymi modyfikacjami:
-mleko kokosowe zrobione naprędce z wiórek :),
-kakao +
-aromat ‘peanut’ z funky flavors
-trochę suszonej żurawiny
-‘cynamon w miodzie’ czyli basically miód z dodatkiem cynamonu 😛
sztos!

gaba

obyś miał wenę jak najczęściej! ^__^

Karina

Dodałam łyżkę kakao zamiast wanilii. bezglutenowy, pyszny, prosty budyń. Rewelacyjny pomysł <3