Pieczone bataty

Pieczone bataty

Pieczone bataty

Bataty kupiłem już jakiś czas temu, bo niby miałem dziesiątki pomysłów na ich wykorzystanie w kuchni, a jak przyszło co do czego to nie chciało mi się z nich nic robić… Zawsze tak mam, że jak już jestem w posiadaniu jakiejś rzeczy to automatycznie jej nie chcę i mam ochotę na co innego. Na szczęście przełamałem się i zrobiłem coś najprostszego na co mogłem się porwać… po prostu je upiekłem. Pieczone bataty są po prostu przepyszne! Aż nabrałem ochoty na eksperymentowanie z nimi w kuchni  przy bardziej skomplikowanych przepisach.

Pieczone bataty powinny być lekko chrupiące na zewnątrz i miękkie w środku. Ja użyłem delikatnych dodatków, ponieważ maczałem je później w sosie na bazie harrisy. Jeśli masz zamiar jeść je solo, to spokojnie możesz dosypać jeszcze troszkę ostrej papryki.

Pieczone bataty

Wszyscy, którzy jeszcze nie mieli okazji spróbować batatów, powinni to zrobić. W smaku są jak połączenie ziemniaka z marchewką podsypaną cukrem, więc nie każdemu przypadną do gustu. Faktem jednak jest, że jeśli się nie spróbuje to się nie przekona 😉

Dodatkowo, wczoraj wreszcie zaopatrzyłem się w oświetlenie, które powinno pomóc w robieniu zdjęć nawet, gdy na polu pochmurnie lub jest ciemno. Właśnie dzięki temu jest duże prawdopodobieństwo, że będę Was zasypywał nowymi przepisami codziennie, a w przyszłości może zaskoczę, np. ebookiem 😉

Pieczone bataty

[sp_recipe]

[Ocena: 0]

Konrad Budzyk

Jestem autorem bloga Blendman.pl jak i przepisów. Jeśli masz jakieś pytania, po prostu napisz do mnie. Postaram się odpowiedzieć jak najszybciej.

Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments