Pasta z czerwonej fasoli i awokado

Pasta z czerwonej fasoli i awokado

Dzisiaj bardzo prosta, zdrowa i szybka pasta (chociaż w sumie pasty zazwyczaj są szybkie, więc to jej zbytnio z tłumu nie wyróżnia). Pasta z czerwonej fasoli to taki klasyk, z którym można wiele zrobić. Ja dzisiaj postanowiłem zrobić ją z awokado, ale z jakiego powodu to zaraz wytłumaczę. Fasola jest na tyle “plastyczna”, że możemy łączyć ją dosłownie z dowolnymi smakami.

Awokado zostało wybrane przeze mnie, ponieważ tłuszczyk w paście musi być. Tłuszcz jest nośnikiem smaku, a poza tym pomaga w przyswajaniu się wielu cennych witamin. Postanowiłem użyć awokado zamiast, jak zwykle, wlać olej, ponieważ jest to o wiele zdrowsza opcja. Ten niepozorny owoc poza dużą ilością kalorii i tłuszczy zawiera również ogromne pokłady witamin C, E, A, kwasu foliowego, jak i likopenu, który chroni nasz organizm przed rakiem. Wpływa również na oczy, ponieważ zawiera luteinę! Po prostu bomba zdrowia!

Dodatkowo na spontanie postanowiłem nagrać filmik na YouTube, na którym zobaczycie jak robię pastę. Trzeba do tego podejść z dystansem. Nie można wszystkiego brać zbyt na serio.

[sp_recipe]

Twoja pasta z czerwonej fasoli i awokado jest już gotowa.

Smacznego!

[Ocena: 0]

Konrad Budzyk

Jestem autorem bloga Blendman.pl jak i przepisów. Jeśli masz jakieś pytania, po prostu napisz do mnie. Postaram się odpowiedzieć jak najszybciej.

Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments