• Home
  • Pasty
  • Pasta z bobu z mocną nutą koperkową

Pasta z bobu z mocną nutą koperkową

Pasta z bobu z koperkiem

Pasta z bobu z mocną nutą koperkową

U mnie w domu nie pamiętam, żeby kiedykolwiek była kultura jedzenia bobu. Gdy oglądałem youtuberów, którzy rzucają się na pierwsze worki bobu w sezonie lub identyczną sytuację obserwowałeś wśród znajomych, nie do końca rozumiałem tą ekscytację. Jedyne skojarzenie z nim to brzydki zapach i w zasadzie tyle. Postanowiłem jednak w tym roku wybrać się na Kleparz i zakupić woreczek. Troszkę czasu przeleżał on w lodówce, bo jakoś nie miałem zapału do flirtowania z nim. Może to kwestia tego, że jest to Pan Bób a nie Pani Bobowa? Tak czy siak, powoli nadchodził już jego czas. Nikt nie jest wieczny i on również już chciał odejść z tego padołu. Zlitowałem się w końcu i dałem mu szansę na zrobienie dobrego uczynku – sprawienie, żebym w bobie się zakochał… jakkolwiek to nie zabrzmiało.

Po ugotowaniu i obraniu od razu wiedziałem co chcę z niego zrobić. Pasta z bobu to było właśnie to czego potrzebowałem do przekonania się o jego walorach smakowych. Postanowiłem polecieć w klasyk (z tego co wyczytałem w internecie) i połączyć go z koperkiem i miętą. Podobno to właśnie z miętą bób bardzo lubi flirtować. Pasta z bobu według tego przepisu jest delikatna i kremowa. Dla mnie idealna!

A jakie Wy macie podejście do bobu? Jest to dla Was produkt znienawidzony czy może wręcz przeciwnie, bo uwielbiany?

Pasta z bobu z koperkiem

[sp_recipe]

Kalorie i makroskładniki na cały przepis na pastę z bobu:

[nutrition-label id=1062]
 

[Ocena: 0]

Konrad Budzyk

Jestem autorem bloga Blendman.pl jak i przepisów. Jeśli masz jakieś pytania, po prostu napisz do mnie. Postaram się odpowiedzieć jak najszybciej.

Subscribe
Powiadom o
guest
2 komentarzy
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
ania

Czy pominięcie mięty wpłynie znacząco na smak pasty?