Mus orzechowy
Mus orzechowy
Uwierzysz, że ten pysznie wyglądający mus orzechowy jest zdrowy? Jeśli nie dowierzasz mi, to lepiej szybko zmień swoje nastawienie, bo poniższy przepis uświadomi Ci, że nie wszystko co wygląda na pysznie kaloryczne takie jest w rzeczywistości. Znajdziemy w nim spore ilości białka i znikome węglowodanów, zero cukru i maksymalnie dużo smaku i radości, że coś tak pysznego jest zdrowe i „robi nam dobrze”. Jeśli jednak dalej macie przekonanie, że nie zasłużyliście na tą porcję kalorii, to popukajcie się w Wasze głowy… przecież przeżyliście kolejny dzień, a to już jest powód do rozpieszczania swojego podniebienia.
Dodatkowym wielkim atutem tego deseru jest fakt, że mus orzechowy jest niesamowicie szybki do wykonania. Nie musicie tracić czasu stojąc nad garami. Kilka minut i po bólu. Tak więc, jeśli najdzie Cię nagły głód to nie uciekaj przed nim tylko przywal mu musem orzechowym własnej roboty 😉
W jednej porcji:
Widzisz, przeczytanie moich wypocin trwało zapewne więcej niż przygotowanie deseru, więc jeśli mieliście czas czytać ten wpis to i na zrobienie musu czas się znajdzie!