Mleko migdałowe

Mleko migdałowe

Mleko migdałowe jest niesłychanie zdrowe, tak samo jak migdały same w sobie. Żeby mleko, którego używamy do kawy, deserów czy pijemy “z gwinta”, miało dla nas zbawienne właściwości powinno być zrobione samodzielnie, ponieważ utrwalone przemysłowo traci sporą część witamin i staje się z automatu mniej przydatne dla naszego organizmu.

Jeśli chcesz zwiększyć doznania smakowe, zrób wersję słodką lub nawet smakową! Nie przejmuj się dodatkową ilością kalorii. To nadal będzie zdrowe i pyszne mleko migdałowe! Nie jest to lek na wszystkie bolączki, ale świetna alternatywa dla krowiego, sojowego czy ryżowego mleka.

Dodatek oleju kokosowego lub lecytyny słonecznikowej/sojowej sprawi, że mleko będzie bardziej zbliżone do sklepowego tj. stanie się kremowe i delikatne. Dla mnie jednak wersja najprostsza jest najlepsza i taką też polecam.

[sp_recipe]

Jeśli natomiast chodzi za Tobą wersja czekoladowa, to do słodkiej dodaj po prostu 2 łyżki kakao, a dla truskawkowej szklankę lub dwie truskawek. Nie ma nic prostszego!

Jeśli chcesz uzyskać inny smak, po prostu pobaw się troszkę w kuchni, weź przyprawy, owoce czy aromaty i dodawaj co Ci w sercu gra. Najwyżej wyjdzie niedobre, a to przecież nie koniec świata 😉

Smacznego!

Mleko migdałowe

[Ocena: 0]

Konrad Budzyk

Jestem autorem bloga Blendman.pl jak i przepisów. Jeśli masz jakieś pytania, po prostu napisz do mnie. Postaram się odpowiedzieć jak najszybciej.

Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments