Serek z nerkowców

0 0
Serek z nerkowców

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Składniki

Ilość porcji:
Orzechy nerkowca:: 200g
Płatki drożdżowe:: 5 łyżek
Olej:: 2 łyżki
Woda:: 100ml
Sól:: do smaku
Cukier:: płaska 1 łyżeczka
Papryka ostra:: szczypta
Ocet ryżowy:: 2 łyżeczki

Nutritional information

25g
Porcja
94
Kalorie
2.7g
Białko
7.7g
Tłuszcz
4.5g
Węgl.
0.7g
Błonnik

Szukasz delikatnego smarowidła? Serek z nerkowców sprawdzi się świetnie na kanapce, wrapie czy sushi. Pyszny, prosty i uniwersalny.

  • 5 min
  • Serves 14
  • Easy

Ingredients

Share

Serek z nerkowców

Serek z nerkowców stworzyłem specjalnie z myślą o sushi. Uwielbiam połączenie delikatnego serka, wasabi, czerwonej cebuli i imbiru. Ten flirt smaków jest bezbłędny! Nie raz miałem już okazję jeść wegańskie sushi, ale zazwyczaj czegoś w nim brakowało… własnie tej delikatnej nuty.

Oczywiście serek możemy wykorzystać również w inny sposób. Ja z nim robiłem również tortille w towarzystwie cebuli, keczupu, tofu i ogórka czy wrapy z kapusty! Jest on naprawdę wielofunkcyjny i uniwersalny.

[Ocena: 5]




Składniki

Ilość porcji:
Orzechy nerkowca:: 200g
Płatki drożdżowe:: 5 łyżek
Olej:: 2 łyżki
Woda:: 100ml
Sól:: do smaku
Cukier:: płaska 1 łyżeczka
Papryka ostra:: szczypta
Ocet ryżowy:: 2 łyżeczki

Wykonanie

1
Gotowe

Nerkowce zalej ciepłą wodą na 2-3 godziny.

2
Gotowe

Wszystkie składniki umieść w kielichu blendera lub misce i zblenduj na gładko.

Konrad Budzyk

Jestem autorem bloga Blendman.pl jak i przepisów. Jeśli masz jakieś pytania, po prostu napisz do mnie. Postaram się odpowiedzieć jak najszybciej.

previous
Zupa krem z pieczonej papryki
Rollsy z kapusty
next
Wrapy z kapusty
previous
Zupa krem z pieczonej papryki
Rollsy z kapusty
next
Wrapy z kapusty
Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
0
Masz pytanie? Spodobał Ci się przepis? Skomentuj!x
()
x