Ingredients
-
200g Orzechy nerkowca
-
5 łyżek Płatki drożdżowe
-
2 łyżki Olej
-
100ml Woda
-
do smaku Sól
-
1 łyżeczka Cukierpłaska
-
szczypta Papryka ostra
-
2 łyżeczki Ocet ryżowy
Serek z nerkowców
Serek z nerkowców stworzyłem specjalnie z myślą o sushi. Uwielbiam połączenie delikatnego serka, wasabi, czerwonej cebuli i imbiru. Ten flirt smaków jest bezbłędny! Nie raz miałem już okazję jeść wegańskie sushi, ale zazwyczaj czegoś w nim brakowało… własnie tej delikatnej nuty.
Oczywiście serek możemy wykorzystać również w inny sposób. Ja z nim robiłem również tortille w towarzystwie cebuli, keczupu, tofu i ogórka czy wrapy z kapusty! Jest on naprawdę wielofunkcyjny i uniwersalny.
Składniki
Orzechy nerkowca:: 200g | |
Płatki drożdżowe:: 5 łyżek | |
Olej:: 2 łyżki | |
Woda:: 100ml | |
Sól:: do smaku | |
Cukier:: 1 łyżeczka | |
Papryka ostra:: szczypta | |
Ocet ryżowy:: 2 łyżeczki |