Serek z nerkowców

Serek z nerkowców

Składniki

Ilość porcji:
Orzechy nerkowca : 200g
Płatki drożdżowe : 5 łyżek
Olej : 2 łyżki
Woda : 100ml
Sól : do smaku
Cukier : 1 łyżeczka płaska
Papryka ostra : szczypta
Ocet ryżowy : 2 łyżeczki

Kaloryczność

25g
Porcja
94
Kalorie
2.7g
Białko
7.7g
Tłuszcz
4.5g
Węgl.
0.7g
Błonnik

Szukasz delikatnego smarowidła? Serek z nerkowców sprawdzi się świetnie na kanapce, wrapie czy sushi. Pyszny, prosty i uniwersalny.

  • 5 min
  • Ilość porcji: 14

Składniki

Wstęp

Share

Serek z nerkowców

Serek z nerkowców stworzyłem specjalnie z myślą o sushi. Uwielbiam połączenie delikatnego serka, wasabi, czerwonej cebuli i imbiru. Ten flirt smaków jest bezbłędny! Nie raz miałem już okazję jeść wegańskie sushi, ale zazwyczaj czegoś w nim brakowało… własnie tej delikatnej nuty.

Oczywiście serek możemy wykorzystać również w inny sposób. Ja z nim robiłem również tortille w towarzystwie cebuli, keczupu, tofu i ogórka czy wrapy z kapusty! Jest on naprawdę wielofunkcyjny i uniwersalny.


Wykonanie

1
Gotowe

Nerkowce zalej ciepłą wodą na 2-3 godziny.

2
Gotowe

Wszystkie składniki umieść w kielichu blendera lub misce i zblenduj na gładko.

Możesz to zrobić na kilka sposobów:

Lub po prostu skopiuj link

Konrad Budzyk

Jestem autorem bloga Blendman.pl jak i przepisów. Jeśli masz jakieś pytania, po prostu napisz do mnie. Postaram się odpowiedzieć jak najszybciej.

Poprzedni
Zupa krem z pieczonej papryki
Rollsy z kapusty
Następny
Wrapy z kapusty
Zupa krem z pieczonej papryki
Rollsy z kapusty
Wrapy z kapusty

Dodaj komentarz

Bądź pierwszy!

Powiadom o
avatar
Zdjęcia i obrazki
 
 
 
wpDiscuz