Kasza jaglana z groszkiem

0 0
Kasza jaglana z groszkiem

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Składniki

Ilość porcji:
Kasza jaglana:: 200g
Tofu wędzone:: około 100g 1/2 kostki
Zielony groszek:: 250g
Marchewka:: 1 duża
Cukier trzcinowy:: 2 łyżeczki
Imbir:: 3cm
Czosnek:: 3 ząbki
Sos sojowy jasny:: 2 łyżki
Ocet ryżowy:: 2 łyżeczki
Sezam:: 2 łyżki
Papryka ostra:: do smaku
Sól:: do smaku
Olej:: 2 łyżki
Do podania
Zielona cebulka::

Nutritional information

1
Porcja
656
Kalorie
24.2g
Białko
22.4g
Tłuszcz
93.6g
Węgl.
5.7g
Błonnik

Przychodzę do Was z kolejną propozycją na szybki obiad. Jest nią kasza jaglana z groszkiem i tofu po azjatycku. Prawdziwa pyszność!

  • 20 min
  • Serves 2
  • Easy

Ingredients

  • Do podania

Share

Kasza jaglana z groszkiem

Tym razem mam nadzieję, że to kasza jaglana po azjatycku zrobi Wam dobrze w porze obiadowej, bo wiele nasłuchałem się już od Was pozytywnych komentarzy, na temat kaszy jaglanej ze szpinakiem czy kaszy jaglanej z ciecierzycą, a menu trzeba sobie urozmaicać. Kasza jaglana z groszkiem i tofu, w połączeniu z dużą ilością czosnku i imbiru, to prawdziwa petarda!

Jeśli szukacie innych sprawdzonych przepisów z wykorzystaniem kaszy jaglanej, to polecam (poza wymienionymi powyżej) jagielnik, jaglane Kinder Country, granolę z kaszy jaglanej, jaglanicę oraz pasztet z soczewicy ze śliwką. Wszystko jest pyszne, więc zachęcam do zrobienia wszystkiego.

[Ocena: 5]

Składniki

Ilość porcji:
Kasza jaglana:: 200g
Tofu wędzone:: około 100g 1/2 kostki
Zielony groszek:: 250g
Marchewka:: 1 duża
Cukier trzcinowy:: 2 łyżeczki
Imbir:: 3cm
Czosnek:: 3 ząbki
Sos sojowy jasny:: 2 łyżki
Ocet ryżowy:: 2 łyżeczki
Sezam:: 2 łyżki
Papryka ostra:: do smaku
Sól:: do smaku
Olej:: 2 łyżki
Do podania
Zielona cebulka::

Wykonanie

1
Gotowe

Ugotuj kaszę jaglaną zgodnie z informacją na opakowaniu - ma być ugotowana na sypko.

2
Gotowe

Czosnek i imbir posiekaj. Tofu pokrój w kostkę. Marchewkę pokrój w kostkę lub za pomocą obieraczki zrób paseczki. Rozgrzej olej, wrzuć tofu, imbir, marchewkę groszek i cukier. Smaż przez chwilę. dodaj pozostałe składniki (za wyjątkiem kaszy jaglanej) i smaż 5-7 minut - marchewka powinna zmięknąć. Dodaj kaszę jaglaną, wymieszaj porządnie, przykryj i zdejmij z ognia. Odstaw na 5 minut i po tym czasie pałaszuj. Najlepiej smakuje podane ze świeżo posiekaną dymką (zieloną cebulką).

Masło migdałowe
previous
Masło migdałowe
Majonez z ziemniaka
next
Majonez z ziemniaka
Masło migdałowe
previous
Masło migdałowe
Majonez z ziemniaka
next
Majonez z ziemniaka
Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
0
Masz pytanie? Spodobał Ci się przepis? Skomentuj!x